Saobraćaj

Pojačana kontrola saobraćaja u Evropi: Akcija protiv vožnje pod dejstvom alkohola i droga

 

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće od 14. do 20. juna akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci

Akcija će biti sprovedena u 30 država članica organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

U sklopu ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelje, 18. juna takođe u 12, širom Evrope biće realizovan takozvani „Alcohol and Drugs Marathon“, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Napominjemo, navode u MUP-u Srbije, da je u prvih pet meseci ove godine saobraćajna policija isključila iz saobraćaja 23.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.150 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a čak 4.200 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

S obzirom da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Tokom predstojećih praznika pojačana kontrola saobraćaja u Somboru
Put Sombor – Čonoplja zatvoren za saobraćaj

Kategorije

Izbornik