Sport

Sve brojnija mlađarija RK Radničkog u osvajanju titula i medalja

Bez premca na prvenstvu države u Senti

  • Prošle subote, 10. juna održano je Prvenstvo Srbije u rvanju slobodnim stilom za starije pionire i juniore u Senti. Rvači somborskog „Radničkog“ su nastupili sa 13-oro takmičara i osvojili 7 medalja

U uzrastu pionira od 10 kategorija rvači „Radničkog“ su imali čak 5 finala. Zlatnim medaljama su se okitili: Jovan Kosovac do 44kg, iako je bio mlađi dve godine od tog uzrasta, David Mazinjanin do 62kg i Srđan Todorović do 85kg. Srebrne medalje osvojili su Kristian Dobi do 52 kg i Uroš Ilić do 57kg, koji je takođe bio mlađi od od ostalih takmičara. Bez medalja ostali su: Nemanja Lončarević, Mladen Batalo, Marko Mamula i Filip Lakatoš.

U ekipnom plasmanu ekipa Radničkog je osvojila ubedljivo 1. mesto od 22 ekipe. David Mazinjanin je bio prvak u oba stila.

U uzrastu juniora najuspešniji je bio Milan Tolić koji je sa 3 pobede u kategoriji do 61kg osvojio zlatnu medalju. Bez medalja ostali su: Veljko Ranisavljević i Mihajlo Stričević. U konkurenciji juniorki Nađa Liščević je osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 50kg.

Sutradan, 11. juna, održan je turnir u Feketiću za mlađe uzrasne kategorije. Zlatnim medaljama okitili su se: Danijel Bojanić, Sonja Ilić, Adrian Dobi, Nemanja Nikolić, Uroš Ilić, Mladen Batalo i Kristian Dobi. Srebrne medalje zaslužili su: Tatjana Trbojević, Ivana Farago i Marko Mamula. Bronzane medalje osvojili su: Aleksa Trbojević, Viktor Horvat, Dragan Laubenštajn i Aleksa Anđelić. U ekipnom plasmanu ekipa „Radničkog“ je zauzela ekipno treće mesto iza domaćina i ekipe iz Kanjiže.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

O Najvećem je reč: Novak svih nas / autorski tekstovi
Denver sa Jokićem do istorijske šampionske titule

Kategorije

Izbornik