Zdravstvo

Peti „sanitet“ za Dom zdravlja Apatin u poslednjih 6 godina

Branka Bajić, pomoćnica direktora Doma zdravlja u Apatinu

  • Rukovodstvo apatinskog Doma zdravlja je putem konkursa koji je početkom godine raspisao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obezbedilo novo sanitetsko vozilo za sve građane apatinske opštine, a pomoćnica direktora Dom zdravlja Apatin Branka Bajić se ovom prilikom, u ime ustanove, zahvalila Pokrajnskom sekretarijatu za dugogodišnju uspešnu saradnju

Dom zdravlja Apatin je konkurisao za novo sanitetsko vozilo i digitalizaciju postojećeg mamografa – rekla je Branka Bajić i dopunila:

  • Odobrena su nam oba projekta i veoma smo zahvalni Pokrajinskom sekretarijatu što je prepoznao značaj realizacije ovih investicija za građane naše opštine.

Od 2017. godine do danas, ovo je peti sanitet koji je Dom zdravlja Apatin obezbedio u svom voznom parku, a u istom periodu je obezbeđeno i kombi vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu, kao i jedno putničko vozilo koje koristi Zdravstvena stanica u Prigrevici.

  • Ukupna vrednost samo što se „saniteta“ tiče je oko 30 miliona dinara, od kojih je dva vozila obezbedila naša lokalna samouprava. Mogu da kažem da smo sada zaista kvalitetno obnovili naš vozni park i prevoz naših sugrađana do Sombora, Novog Sada i Beograda je na zaista visokom nivou. Nastavićemo i u budućnosti da učestvujemo na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, kako bismo usluge koje pružamo podigli na još viši nivo – poručuje Branka Bajić.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, je podsetila da je pre samo šest godina, apatinski Dom zdravlja raspolagao sa tri dotrajala saniteta, te da je lokalna samouprava uložila značajna sredstva u prethodnom periodu kako bi uslovi za rad bili značajnije bolji kako za zaposlene, tako i za pacijente.

  • Dva sanitetska vozila kupila je lokalna samouprava iz sopstvenih sredstava, kao i uređivanje dela Doma zdravlja gde se nalazi laboratorija i opšta praksa, gde je uz sve ostalo ugrađen i lift. Drago mi je da nabavkom ovog sanitetskog vozila naš Dom zdravlja ima kompletiran vozni park, te da je kontinuirano podizan kvalitet usluge kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita za građane naše opštine – rekla je Dubravka Korać.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

PSIHOZON Sombor: Besplatna psihološka podrška za odrasle
Od 14. avgusta besplatna prva mamografija za žene iznad 40 godina

Kategorije

Izbornik