Kultura

Otvaranje izložbe “Sinteza” umetnice Svetlane Zarić

 

  • U utorak, 25. juna, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Sinteza” umetnice Svetlane Zarić, s početkom u 19 časova

Postavka izložbe trajaće do 19. jula.

Izložba „Sinteza” predstavlja proces spajanja različitih elemenata u jednu celinu. U kontekstu umetnosti, to bi se moglo odnositi na kombinaciju različitih stilova, tema ili tehnika koje zajedno stvaraju harmoničnu celinu. “Sinteza” može sugerisati da izložba spaja apstraktne slike, prizore obale i portrete u jedinstvenu umetničku prezentaciju. Sve slike su nastale u toku proteklih godinu dana.

Svetlana Zarić, biografija:

Svetlana Zarić (1972, Sombor). Za sebe kaže da je umetnik i po struci i po duši. Slika sve vreme od kada je upisala Srednju umetničku školu “Bogdan Šuput” u Novom Sadu; bila je student Akademije umetnosti Novi Sad, smer Slikarstvo, a potom i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, smer Primenjeno slikarstvo. Članica više umetničkih udruženja i stalna učesnica likovnih kolonija. Imala više samostalnih i kolektivnih izložbi kako u zemlji tako i u inostranstvu. Nekoliko puta i nagrađivana na likovnim izlozbama i salonima. Više od 25 godina je kordinatorka likovnih radionica za decu; takođe, redovno drži časove crtanja i slikanja za odrasle u Udruženju starih umetničkih zanata Sombor.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Novi međunarodni uspeh Umetničkog studija Sombor
Ovog jula Sombor postaje epicentar filmske umetnosti

Kategorije

Izbornik