Najnovije

Italijanske kompanije u Srbiji uvećavaju poslovanje

#rtv #rtvojvodine

  • Italijanske kompanije u Srbiji uvećavaju poslovanje, a pod italijanskim kapitalom u našoj zemlji posluje preko 1.200 kompanija.U prilog ekonomskom jačanju veza između Italije i Srbije govori činjenica da je u Trstu potpisan memorandum vredan 500 miliona evra, rekao je za RTV ambasador Italije u Srbiji Luka Gori.

Italijanske kompanije u Srbiji zapošljavaju oko 30.000 ljudi, a privredna i poslovna saradnja se unapređuje i razvija, kazao je ambasador Italije u Srbiji Luka Gori, koji je posetio dve kompanije pod italijanskim vlasništvom u Somboru.

Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji: “Privredna i poslovna saradnja u proteklih godinu dana sa Srbijom je odlična. Održano je tri biznis Foruma, a poslednji u Trstu, gde je i potpisan memorandum sa Srbijom vredan 500 miliona evra. Kao pomoć privrednom rastu, u proteklih godinu dana tri finansijske institucije su otvorile svoja predstavništva u Beogradu”.

Slobodan Stevančev, direktor RPK Sombor: “Naša najveća spoljno trgovinska razmena se dešava sa Italijom, to je zapravo jedna četvrtina. Imamo čak i suficit, što je odlično, a suficit je u iznosu od nekoliko desetina miliona evra. Dobra vest je da italijanske kompanije žele dalje investicije u Zapadnobačkom okrugu”.

Izgradnja brze saobraćajnice doprinela je razvoju novih investicija u Somboru.

Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora: “Brza saobraćajnica, koja je krenula u decembru prošle godine da se gradi je doprinela da smo u januaru prodali 21 hektar industrijske zone.

Do kraja jeseni biće izgrađen deo nove fabrike. Industrijska zona nam je skoro puna i očekujemo u naredne dve do tri godine i nova radna mesta, ali i povećavanje industrijske zone”.

Patricio Dei Tos, predsednik CONfindustrija Srbija: “Moram istaći koliko se ponosim svojim partnerima u Somboru,sa sve tri kompanije koje rade. Oni se u vašoj sredini odlično snalaze. To su mladi ljudi puni entuzijazma, ali i odlična je saradnja sa ovdašnjim radnicima”.

Kompanije pod italijanskim kapitalom u Somboru zapošljavaju preko 2.700 radnika, a u industrijskoj zoni najavljene su nove investicije i nova radna mesta

 

© AcanskiS

#rtv #rtvojvodine

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

 

Povezani članci

Viki konekt: Godišnja konferencija Vikimedijine zajednice Srpske
Osumnjičeni za nelegalnu trgovinu narkoticima

Kategorije

Izbornik