Sindikat

Održana Koordinacija UGS NEZAVISNOST u Sremskoj Mitrovici

 

U Sremskoj Mitrovici je juče održana Koordinacija UGS NEZAVISNOST koja je okupila predstavnike povereništava koja deluju u ovom gradu i članove Izvršnog odbora UGS NEZAVISNOST i koju je vodila čelnica, predsednica Čedanka Andrić. U radu Koordinacije učestvovavale su koleginice i kolege organizovane u GS SITEL, GS PRS, GS M, GS RIE, GS UPOIP i GS PPI NEZAVISNOST

Razgovaralo se o problemima sa kojima se članstvo suočava i načinima kako da im se pomogne, između ostalog i kroz sistem pravne pomoći koju Nezavisnost organizuje na svim nivoima. Takođe, svrha organizovanja ovakvih sastanaka jeste i bolje međusobno informisanje i koordinacija aktivnosti na terenu.

Kolege su pokazale da imaju volje i načina da rade na širenju mreže povereništava Nezavisnosti ne samo u Sremskoj Mitrovici već i šire u regionu Srema. Potencijal za širenje mreže postoji, a činjenica da je sastanak iniciran od strane poverenika sindikata “Nezavisnost“ ide u prilog optimizmu da osim dobrih ideja postoji i spremnost da se preuzme odgovornost za buduće akcije.

Pažnja je skrenuta i na potrebu bolje promocije sindikata a prihvaćene su i sugestije oko izrade promotivnog materijala i korišćenja medija na lokalnom nivou. Dogovoreno je da se iskoordiniraju i aktivnosti na oživljavanju rada lokalnog Socijalno-ekonomskog saveta, u saradnji sa Pokrajinskim socijalno-ekonomskim savetom.

Po završetku sastanka održana je i koordinacija javnog sektora u okviru porodice Nezavisnosti na kojoj je razgovarano o zahtevima sindikata za povećanje zarada u okviru čitavog javnog sektora i konkretnim akcijama koje će biti preduzete u narednom periodu, nakon šta se održe sednice organa granskih sindikata i UGS NEZAVISNOST.

Izvor: Nezavisnost.org

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

UGS NEZAVISNOST: Objavljen prvi broj prvog regionalnog sindikalnog e-magazina Glas radnika
Predstavljena digitalna Baza podataka UGS Nezavisnost

Kategorije

Izbornik