Najnovije

Grad Sombor: Uručeni ugovori za finansiranje rekonstrukcije objekata u vlasništvu udruženja

 

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković potpisao je juče ugovore sa predstavnicima udruženja građana o dodeli sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekata u kojima rade ova udruženja

Sredstva su dodeljena Srpskoj čitaonici „Laza Kostić“, Udruženju organizacija tehničke kulture Sombor, Gradskom udruženju penzionera Sombor, Somborskom pevačkom društvu i Hrvatskom kulturno umjetničkom društvu „Vladimir Nazor“, na osnovu Javnog poziva za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekata u vlasništu udruženja građana. Grad Sombor raspisao je ovaj javni poziv kako bi pružio podršku udruženjima građana, koji imaju objekte u užem gradskom jezgru, na prvom koraku ka rekonstrukciji i obnovi objekata, a to je izrada potrebne dokumentacije.

Borislav Avramović u ime Srpske čitaonice „Laza Kostić“ istakao je da je u planu da fasada na zgradi Čitaonice bude rekonstruisana tokom sledeće godine, rečima:

  • Srpska čitaonica važi za zaštićeni spomenik kulture, dosta je neuredna, loša fasada, dotrajali su prozori i to treba da se uradi. Sama Čitaonica to ne može i ovom prilikom bih da se zahvalim Gradu Somboru i gradonačelniku zbog razumevanja. Mi smo konkurisali i odobrena su sredstva.

Za sprovođenje Javnog poziva za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju objekata u vlasništu udruženja građana iz gradskog budžeta obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 1.500.000 dinara.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Pjesničkom riječju „STOP NASILJU NAD ŽENAMA“
Стручни скуп: Господство ума Миодраг Б. Протић

Kategorije

Izbornik