Sport

Stefan Liščević kapitenski vodio najtrofejnije do bronze u I rvačkoj ligi Srbije

 

U subotu, 5. novembra održana je I rvačka liga Srbije u Petrovcu na Mlavi. U I ligi su takmičilo se 6 klubova

Ekipa „Radničkog“ iz Sombora je u prvom kolu izgubila od ekipe iz Kragujevca rezultatom 6:2 koja je na kraju bila i ekipni pobednik I rvačke lige Srbije. Pobede za Sombor su jedino ostvarili Stefan Liščević i Mate Kiš.

U drugom kolu ekipa „Radnički“ iz Sombora je slavila protiv domaćina „Zmajevi“ Petrovac na Mlavi ubedljivim rezultatom 7:1. Pobede za Sombor ostvarili su Danijel Špoljarić, Stefan Liščević, Sabolč Hađmaš, Nemanja Gligorić, Mate Kiš, Aleksa Vukašinović i Ilija Petrović. U trećem kolu rvači „Radničkog“ su rvali nerešeno 4:4 sa ekipom „Mladost“ iz Valjeva. Pobede su ostvarili Danijel Špoljarić, Stefan Liščević, Nemanja Gligorić i Ilija Petrović, da bi u četvrtom kolu rvači „Radničkog“ pobedili ekipu „Gedže“ iz Mladenovca rezultatom 6:2. Pobede u ovom meču su zabeležili Danijel Špoljarić, Stefan Liščević, David Novič, Nemanja Gligorić, Mate Kiš i Ilija Petrović. U petom-poslednjem kolu ekipa „Radnički“ se sastala sa „Crvenom zvezdom“ iz Beograda i rvala nerešeno 4:4. Pobedili su Stefan Liščević, Sabolč Hađmaš, Nemanja Gligorić i Mate Kiš, mada u kategoriji do 130kg sudije su u poslednjem minutu doneli odluku da daju opomenu somborskom rvaču i tom čudnom odlukom donesu pobedu Zvezdi za nerešeni rezultat, iako je „Radnički“ trebao slaviti i osvojiti ekipno drugo mesto.

Sve pohvale kapitenu ekipe Stefanu Liščeviću koji je svih 5 mečeva pobedio i vodio ekipu kako to i dolikuje istinskom kaiptenu.

Istog dana, u subotu, 5. novembra održan je Međunarodni turnir ‘Kup Mola 2022’ u Molu. Rvači „Radničkog“ su nastupili sa petoricom takmičara i osvojili 4 medalje i to čak tri zlatne i jednu bronzanu medalju. Zlatne medalje osvojili su Danijel Bojanić do 26 kg, Srećko Malbaša do 51 kg i Ilija Hinić do 38kg. Bronzanu medalju zaslužio je Nemanja Lončarević do 50 kg, dok se na peto mesto plassirao Kristian Dobi do 52 kg.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

ARK Somaraton: 13. Memorijalna trka Pal Skenderović
Somborska košarka ima budućnost

Kategorije

Izbornik