Mladi

Održana konferencija „Javne politike u oblasti unapređenja položaja dece”

 

Somborski edukativni centar organizovao je 15. novembra konferenciju pod nazivom „Javne politike u oblasti unapređenja položaja dece”. Prisutnima su se obratili Srđan Vlaškalić i Ivana Barać u ime Somborskog edukativnog centra, Antonija Nađ Kosanović, članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Grada Sombora, Bojana Nešović – Kancelarija za mlade Grada Sombora i Saša Stefanović, direktor Mreže organizacija za decu Srbije

U toku konferencije učesnicima su predstavljene aktivnosti projekta „Lokalnim dijalogom do unapređenja sistemske brige o deci”. Prisutni na konferenciji su imali priliku da čuju više o procesu izrade Lokalnog akcionog plana za decu Grada Sombora, kao i o njegovom sadržaju, značaju i načinu primene.

LAP za decu Grada Sombora je predstavljen kao primer dobre prakse saradnje OCD, građana i lokalne samouprave prilikom kreiranja strateškog dokumenta od značaja za unapređenje položaja dece u lokalnoj zajednici. Na konferenciji su učestvovali predstavnici nekoliko lokalnih samouprava i OCD sa teritorije Bačke, kao i stručnjaci iz relevantnih oblasti.

U toku događaja predstavnici lokalnih zajednica podelili su informacije u vezi sa trenutnim stanjem i prilikama u oblasti kreiranja, implementacije i evaluacije Lokalnog akcionog plana za decu, kao i eventualnog postojanja i rada Saveta za decu. Nakon konferencije Somborski edukativni centar će među zainteresovanim lokalnim zajednicama odabrati dve kojima će pružiti finansijsku i stručnu podršku prilikom kreiranja i/ili revizije Lokalnog akcionog plana za decu.

Aktivnosti se realizuju u sklopu projekta „Lokalnim dijalogom do unapređenja sistemske brige o deci” koji realizuje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Centrom za pedagoške inicijative. Projekat je finansiran kroz projekat „Dijalog promena: Podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti” kojim koordinira Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije, Republičkim sekretarijatom za javne politike Vlade Republike Srbije, Centrom za javne politike EU Univerziteta u Beogradu, Olof Palme Centrom kao i u saradnji sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Mladi slušaju internet Novi Radio Sombor 24/7

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Putešestvije 18:  Zlatibor, biser srpskog planinskog turizma, vazdušna banja na raskrsnici puteva
Potpisivanje memoranduma o saradnji inicijativama mladih između Fondacije Ana i Vlade Divac i Grada Zaječara

Kategorije

Izbornik