Najnovije

Одржана 26. седница Скупштине града Сомбора

 

  • У Великој сали зграде Жупаније Јјуче је одржана 26. седница Скупштине града Сомбора. Седницом је председавао Зоран Рус, а одборници су одлучивали о 15 тачака дневног реда. Између осталог, Скупштина града је усвојила предлог Одлуке о првом ребалансу Одлуке о буџету града Сомбора за 2023. годину.

Разлог за усвајање и доношење Одлуке је утврђени нови обим прихода и расхода буџета града Сомбора за 2023. годину, као резултат укључивања пренетих средстава из претходне године, наменских трансферних средстава из буџета АПВ и РС и распореда истих по корисницима и ближим наменама у расходном делу буџета. Укупна средства буџета на основу Одлуке о ребалансу износе 5.663.470.000 динара, што представља увећање плана текућих прихода у односу на приходе из првобитне Одлуке о буџету на нивоу од 1,2%.

Одборници су усвојили предлог Стратегије безбедности саобраћаја на путевима града Сомбора за период 2023 – 2027 и Акционог плана за реализацију Стратегије безбедности саобраћаја. Усвајање Стратегије безбедности саобраћаја на путевима града Сомбора пружа подршку свим институцијама које се баве безбедношћу саобраћаја. На овај начин, одговорност за безбедан саобраћај је пренет на све институције у складу са расположивим капацитетима и њиховом улогом. Стратегија безбедности саобраћаја је документ који у себи садржи јасне циљеве које треба испунити у петогодишњем периоду а то су: да нема погинулих учесника у саобраћају, да број тешко повређених буде на што мањем нивоу, да нема тешко повређене деце, да се преполови број лакше повређених лица учесника у саобраћају и да се смање друштвено – економски трошкови саобраћајних незгода у Граду Сомбору у 2027. години у односу на 2022.

На 26. седници Скупштине града Сомбора, усвојен је предлог Одлуке о давању на коришћење објекта основног образовања површине 204 m2 Месној заједници „Млаке“, у салашком насељу Градина. На основу захтева Месне заједнице „Млаке“, утврђено је да се реновирани објекат (зграда основног образовања) у Градини тренутно не користи у друге сврхе, стога су створени услови да се те просторије користе за Дом културе. Такође, усвојен је и предлог решења о давању сагласности националном Удружењу „Родитеља деце оболеле од рака“ (НУРДОР) на употребу грба Града Сомбора у циљу спровођења хуманитарне акције Миодрага Мацуре. Заинтересовани грађани ће куповати географску мапу, а уплаћени новац ће ићи на рачун Удружења НУРДОР.

Поред наведених тачака дневног реда, одборници су на 26. седници Скупштине одлучивали и о неколико имовинско – правних предмета, избора и именовања.

 AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Карневалска атмосфера у малом граду крај Дунава, победа хуманости  пријатељства и спорта
Ministar Milan Krkobabić u radnoj poseti Baču, treća zadružna škola u Bačkom Gračacu, Doroslovu i Baču

Kategorije

Izbornik