Kultura

Opet priznanje za Bridžiton sa Somborkom Lidijom Škorućak: Objavljene nominacije za 10. MUAHS nagrade

 

HOLIVUD, januar 2023. – The Make-Up Artists & Hair Stylists Guild –  Svetski Savez udruženja šminkera i frizera (MUAHS, IATSE Local 706) objavilo je ovogodišnje nominacije za nagrade Saveza MUAHS 2023, koje dodeljuje HASK® Beauty i time ujedno obeležava jubilej, slaveći svoju 10. godišnjicu.

  • Pobednicima će nagrade biti uručene na ceremoniji svečanog proglašenja, koju će voditi glumica Melisa Peterman, u subotu, 11. februara, u hotelu Beverli Hilton u Los Anđelesu. Nagrade MUAHS predstavljaju spektar izuzetnih dostignuća u umetnosti šminkanja i stilizovanja frizure u filmovima, televiziji, reklamama i pozorištu, već snimljenih kao i uživo

Kao što je ranije najavljeno, Oscar®– i Emmi® dobitnik – šminker Stiv La Porte, i Emmi nagrađen frizer Žoze Normand dobiće ustanovljene nagrade za životno delo. Emi nagrađen šminker Fred C. Blau Jr. pridružuje se frizerki Džudi Kraun nagrađenoj Emi dobitnici cenjenih nagrada, Vanguard.

Posle dobijanja najprestižnijih priznja, britanskog Oskara 2021, potom Emmy nagrade u septembru prošle godine, Somborka Lidija Škorućak, priznata šminkerka, članica je ekipe čuvene Erike Okvist, za osvajanje novog prestižnog priznanja u filmskoj i televizijskoj industriji. Bridžiton je već serija u središtu pažnje, nominovana ovom prilikom čak u dve kategorije – za Najbolju šminku za period i/ili karakter i za Najbolje stilizovanje kose za period i/ili karakter.

Glumica kojoj Lidija Škorućak u ovoj planetarno popularnoj seriji Bridgerton (Bridžiton) radi frizuru/periku i šminku je podsetimo, Ruth Gemmell koja igra ulogu Lady Bridziton (sa njom je i ove, već 3. sezone, koju upravo snimaju) i Shelly Conn (igrala je Mrs Sharmu), kao i Mrs Varley (služavka u kući Featherington), no tu su takođe pod Lidijinom rukom i još nekoliko daily igrača, glumaca koji imaju upečatljive epizodne uloge.

  • Izgled perike odnosno frizure iskreiram sama, u okviru inicijalne ideje o njenom izgledu koja se ustanovi u pripremama tako da imam potpunu slobodu u tom smislu – kaže nam harizmatična Lidija. – Naravno, svaka njena pojava je malo drugačija, posebnija, u zavisnosti od kostima, ukrasa u kosi pa onda s obzirom na okolnosti, prilike, što će reći, njen izgled dok je u kući, posete, balovi, šetnje u prirodi, vožnja u kočiji… biva i takav izgled, frizura…

A sada donosimo sve nominovane za cenjenu 10. MUAHS nagradu u obe navedene kategorije, koje pripadaju oblasti TELEVIZIJA – LIMITED, MINISERIJA ILI FILM ZA TELEVIZIJU:

7. Najbolja šminka za period i/ili karakter – Best Period and /or Character Make-up

“Bridgerton”
Erika Ökvist, Jessie Deol, Sophie Brown, Bethany Long 

“House of The Dragon”
Amanda Knight, Sara Kramer, Heather McMullen 

“Pam & Tommy”
David Williams, Jennifer Aspinall, Dave Snyder, Bill Myer 

“Stranger Things”
Amy L. Forsythe, Devin Morales, Lisa Poe, Nataleigh Verrengia 

“Wednesday”
Tara McDonald, Nirvana Jalalvand, Gabriela Cretan

 

10. Najbolje stilizovanje kose za period i/ili karakter – Best Period and/or Character Hair Styling

“Bridgerton”
Erika Ökvist, Emma Rigby, Farida Ghwedar, Lara Prentice 

“Dangerous Liaisons”
Daniel Parker, Deborah Kenton, Claudia Stolze, Jana Radilová 

“Hocus Pocus 2”
Cheryl R. Marks, Curtis William Foreman, Mandy Lyons 

“Our Flag Means Death”
Margarita Pidgeon, Stacy Bisel, Kate Loftis, Christopher Enlow 

“Pam & Tommy”
Barry Lee Moe, Erica Adams, George Guzman, Helena Cepeda 

Srećno Eriki, našoj Lidiji Škorućak i čitavoj ekipi Bridžitona.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

Moj Hobi 7: Numizmatika EX-YU 2 – Makedonija, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Republika Srpska
Somborsko pozorište dvostruko na 49. Danima komedije u Jagodini

Kategorije

Izbornik