Najnovije

Vojska Srbije: Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

 

  • U centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu tokom ove nedelje je realizovana provera osnovne individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2022“

To je prva provera ove generacije vojnika, koja je realizovana kako bi se utvrdila njihova osposobljenost za samostalno izvršavanje taktičkih radnji i postupaka na bojištu, pravilno rukovanje naoružanjem i vojnom opremom i obavljanje dužnosti organa unutrašnje i službe obezbeđenja objekata.

Vojnici su na dvodnevnoj proveri individualne osposobljenosti rešavali raznovrsne taktičke zadatke, za šta je bilo neophodno da primene znanja i veštine stečene tokom obuke u prvoj fazi prvog perioda služenja vojnog roka. Postignuti rezultati govore da su vojnici u potpunosti savladali sve sadržaje obučavanja, što je i potvrda da je obuka dobro planirana i izvedena.

U  nastavku služenja vojnog roka vojnicima predstoji premeštaj u centre za specijalističku obuku, gde će biti obučavani za svoje vojnoevidencione specijalnosti, a potom i kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Novi kotlovi na gas i pelet za 61 domaćinstvo apatinske opštine
Kolumna / Mirko Erdelji: Zašto biramo dijetu, a ne sportsku aktivnost? Zašto odustajemo?

Kategorije

Izbornik