Obrazovanje

Novembar u znaku nauke FIZI BIZI FEST 12

 

  • Fizi Bizi Fest (FBF 12) je međunarodni naučno-popularni događaj koji već poslednjih jedanaest godina promoviše nauku među decom i mladima. FBF 12 je jedan od najvažnijih obrazovnih događaja u Somboru koji promoviše bavljenje naukom, on je mesto okupljanja talentovane dece i mladih, kao i stručnjaka koji se aktivno bave naukom

FBF 12 obuhvata tri celine: naučno-eksperimentalne postavke, naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima i takmičenje učeničkih istraživačkih radova. Program FBF 12 ima za cilj razvijanje interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu. Festival Fizi Bizi je prilika da se podrže talentovana deca i mladi sa sklonostima ka bavljenju naukom, da se povežu sa vršnjacima sličnih interesovanja, da im se omogući kvalitetnije slobodno vreme ali i da se istovremeno afirmišu i osnažuju kao popularizatori nauke.

Ovakva iskustva u detinjstvu i mladosti imaju uticaja na sveukupni pozitivan razvoj ličnosti dece i mladih i pozitivan odnos prema nauci koja će im možda i biti budući životni poziv. Festival je proteklih nekoliko godina posetilo više hiljada dece i mladih, na njemu je učestvovalo više od 2000 dece i mladih, održano je iznad 60 naučno-popularnih predavanja i prikazano više desetina naučno-edukativnih postavki.

Iz godine u godinu Festival dobija na kvalitetu i želimo, kažu organizatori, da taj trend bude nastavljen još dugo. Svečano otvaranje Festivala koji ove godine ima u fokusu energetsku tranziciju, a pod sloganom “Energija treba svima, u prirodi je uvek ima”, predviđeno je za poslednju novembarsku subotu, 26. novembar sa početkom u 10 časova u Gimnaziji “Veljko Petrović “Sombor.

Pratite FIZI BIZI FEST 12 i na:

www.fizibizifest.wixsite.com/official

Organizatori Festivala su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, a podržavaju ga Grad Sombor, Centar za promociju nauke, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje u partnerstvu sa Gimnazijom „Veljko Petrović“ Sombor.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Душко Радовић у ходницима наше душе
Đaci somborske OŠ Bratstvo Jedinstvo oduševljeni izložbom Nove akvizicije

Kategorije

Izbornik