Sport

ARK Somaraton: 13. Memorijalna trka Pal Skenderović

 

  • Protekle subote je u Bačkoj Topoli, održana tradicionalna memorijalna trka „Pal Skenderović”, u čast velikog atletičara – maratonca iz ovog grada. Ova godina je bila posebna jer zbog stogodišnjice rođenja Pala Skenderovića organizator ove trke Atletsko udruženje Topola, za učesnike trke predvideo i novu stazu, gde se trčalo u širem centru grada

Trčalo se na 5 i 10 kilometara gde su savladavana i četiri uspona što je otežavalo postizanje istaknutijih rezultata. Po kišovitom i hladnom vremenu učestvovalo je 220 trkača, a prvi u cilj na 10 kilometara je stigao Denis Firulović, dok je kod dama pobedu odnela Nora Trklja.

I ove godine Somaratonci  startovali su u velikom broju i bili su veoma uspešni. U konkurenciji na 10 km, druga mesta u generalnom plasmanu postigli su Josip Major i Tijana Kabić.

U svojim starosnim kategorijama prvo mesto su osvojile Željka Ćurčić i Danica Grujić Firanj. Drugo mesto u svojim kategrijama postigli su Dejan Nikolić, Đuka Čeljuska, Arpad Šarkezi i Vesna Bjelan a treća mesta Tijana Odobašić, Jelena Stanimirović i Jelena Perenčević.

Trku na 10 km uspešno završili su i Milan Kovačić, Miroslav Liščević, Zoran Nikolić, Mario Kundit, Nedeljko Katić, Ilija Zvekanov, Boško Jerković i Đorđe Rackov. Na trci na 5 km najuspešnija je bila Damjana Perenčević zauzevši drugo mestu u ženskoj konkurenciji.

Na pobedničko postolje stali su, Ana Pešić – prvo mesto, Branislav Katić, Vuk Stojisavljević i Branko Nenadić, na trećoj poziciji. Istu trku uspešno su finiširali i Aleksandar Martinović, Konstantin Jerković i Aleksandar Krneta.

Dan kasnije održano je Otvoreno prvenstvo Fruške Gore, na 5,5 i na 11 kilometara. Milan Kovačić i Miroslav Liščević uspešno su istrčali dužu stazu kao i Daniel Šokac, kraću rutu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platform i radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Ečka: Članovi ARK Somaraton uz bok svetskim asovima Oliveri Jeftić i Stenliju Kipruto
Stefan Liščević kapitenski vodio najtrofejnije do bronze u I rvačkoj ligi Srbije

Kategorije

Izbornik