Humanitarno

Novak Đoković Fondacija: Pridružite se trećem Globalnom izazovu The Human Safety Net

 

  • Treću godinu zaredom, naši partneri iz Generali Osiguranja Srbija od 5. do 20. juna organizuju Globalni izazov u okviru svog The Human Safety Net programa za porodice – navode u Novak Đoković Fondaciji

Ove godine, čak 750 zaposlenih širom Srbije učestvovaće u izazovu. Okupljeni u više od 50 timova oni će šetati, trčati i voziti bicikl, kako bi sakupili sredstva da pošalju 50 porodica na letovanje u Školu životnih veština na Zlatiboru. Porodice koje će ići na petodnevni kamp su korisnici radionica za roditelje našeg programa „Podrška, ne perfekcija“ koje sprovodimo u saradnji sa našim partnerima – ističu u Fondaciji najboljeg sportiste sveta.

Škola životnih veština predstavlja program koji kroz zanimljive sadržaje i simulirane životne situacije priprema decu i roditelje na prevazilaženje svakodnevnih izazova, i na taj način utiče na razvoj tolerancije i samopouzdanja, kao i napredak međusobne komunikacije i komunikacije sa okolinom.

Program se sastoji iz pet celina u kojima učestvuju i deca i roditelji, i zavisno od vrste aktivnosti – i deca sa decom, roditelji sa roditeljima, ili kombinovano u parovima i grupama. Tokom svake celine programa, prisutni su stručnjaci i voditelji procesa. Neke od celina koje se obrađuju su: formiranje ritma dana kao osnove za siguran i usklađen život svake porodice, jutarnje vežbe i šetnje u cilju jačanja porodice kao tima, ali i aktivnosti za jačanje pojedinca kao dela porodice. Cilj je da se, tokom realizacije ovih aktivnosti, poveća usmerenost jednog pojedinca porodice na drugog, da se članovi porodice dodatno zbliže i nauče da prihvataju jedni druge.

Volonteri Generali Osiguranja Srbija sprovodiće izazove i deliti fotografije sa svojim porodicama, prijateljima, saradnicima kako bi ih pozvali da podrže projekat inicijative The Human Safety Net, i daju doprinos uplatom novčanih sredstava. Sve donacije prikupljaju se skeniranjem QR koda kroz aplikaciju mobilnog bankarstva – fotografija 1 ispod, ili putem linka https://volunteer.thehumansafetynet.org/#/donation-campaign/481.

Generali Osiguranje Srbija i Novak Đoković Fondacija već pet godina uspešno sarađuju na implementaciji programa „Podrška, ne perfekcija“. Tokom proteklih godina, održali smo više od 800 radionica, otvorili 14 centara za roditelje, donirali tablete, sakupljali igračke i knjige, a od sredstava prikupljenih tokom prethodna dva globalna izazova, otvorili smo tri senzorne sobe i obezbedili interaktivnu tablu sa propratnom opremom Gradskoj organizaciji gluvih Beograda.

Kroz radionice za roditelje programa „Podrška, ne perfekcija“ do sada je prošlo oko 2700 roditelja uz direktan i indirektan uticaj na više od 4000 dece. Cilj The Human Safety Net programa je da se deci uzrasta do šest godina, u ključnom razvojnom periodu pruži prilika za oslobađanje potencijala, kroz edukaciju roditelja i pružanje podrške u svakodnevnim izazovima.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Nove herojske priče – dodeljena priznanja Herojima 2022.
RNT sa oduševljenjem dočekuje Valentinu Simon u reprezentaciju Srbije!

Kategorije

Izbornik