Mladi

Nova generacija uspešnih mladih lidera: Gde su i šta rade ML10? Javi se na Konkurs 11. generacije planiran za 5. septembar

 

Deseta generacija Mladih lidera tradicionalno je ušla u program u januaru. Prva polovina programa već je iza njih, a veoma smo blizu novog konkursa – i zato smo rešili da ti ispričamo šta su to mladi lideri 10. generacije do sada prošli u programu

Na samom početku programa sačekao ih je uvodni set treninga koji je za cilj imao bolju orijentaciju u sistemu, a posebno se izdvojila radionica sa HR direktorkom kompanije na temu ličnog razvoja. Pažljivo isplanirani prvi koraci veoma su važni za dalji razvoj vas mladih, #verujnam.

U prva četiri meseca programa naši mladi lideri prošli su i radionicu sa višom potpredsednicom za strategiju i razvoj Delta Holdinga, Marijom Desivojević Cvetković, potpredsednikom Lazarom Petrovićem i direktorkom za razvoj poslovanja, Anjom Skulić, na temu biznis strategije. Sudeći po ocenama i fidbeku mladih lidera – ova radionica bila je pun pogodak!

Usledile su obuke na temu asertivne komunikacije koja je organizovana u saradnji sa agencijom StepUp, zatim radionicu na temu liderstva koju je držala direktorka HR sektora, Ivanka Novaković, zajedno sa uvodnim predavanjem koje je održala VPP Marija Desivojević Cvetković.

U junu su stigli projekti, a mladi lideri su imali priliku da biraju teme iz biznisa na kojima žele da rade zajedno sa mentorima koji su dodeljeni za svaku temu. Krajem godine svaki od 10 timova braniće svoj projekat pred top menadžmentom kompanije!

Kako je briga o razvojnom putu svakog mladog lidera prioritet tokom trajanja celog programa, prvi presek njihovog puta urađen je kroz onlajn numeričku evaluaciju koju su uradili mentori – svaki za svog mentija. Kako mentorstvo nije jednosmerna ulica – i mladi lideri su ocenjivali svoje mentore.

Urađena evaluacija je pokazala da su mladi lideri izuzetno dobri u komunikaciji i ličnom razvoju, a najveća podrška potrebna im je na polju lične organizacije i lične efikasnosti, čemu će posebna pažnja biti posvećena na edukacijama planiranim u septembru, kao i pojačanim naporima njihovih mentora da im u tom segmentu pomognu.

Osim toga što će nastaviti da napreduju na svojim pozicijama i uče o svakodnevnom poslu, svako u svojoj odabranoj oblasti, u narednom periodu mladi lideri proći će još edukacija na temu soft veština, a čekaju ih i još jedna biznis edukacija, kao i nastavak rada na projektima i priprema za odbranu pred top menadžementom kompanije. Na ovom putu pred njima su i dodatne evaluacije, jer bez stalne povratne informacije od mladih lidera, ali i mentora koji sa njima rade – ne bi mogao da se kreira jasan karijerni put za ove mlade i ambiciozne ljude.

Ako ti se dopada ono što čitaš i vidiš sebe kao deo ovog programa obradovaće te činjenica da je još malo vremena ostalo do početka konkursa za 11. generaciju mladih lidera! Početak konkursa planiran je za 5. septembar! #staytuned

*****

Šta je program Mladi lideri?

Mladi lideri je program koji smo pokrenuli 2012. godine baš za vas, mlade, obrazovane ljude bez iskustva. Ako si tek završio/la studije ili ti je ostalo vrlo malo do kraja, a svoju karijeru želiš da započneš u jednoj od najuspešnijih kompanija na ovim prostorima, onda je ovaj program za tebe!

Pročitaj više, na linku:

https://mladilideri.rs/o-programu/

*****

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium „Sve je lako kad si mlad 5“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Konkursu LAP za mlade za 2022. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Dane Basta pokrajinski sekretar za sport u poseti tradicionalnom popularnom letnjem Rvačkom kampu u Somboru
Sve je lako kad si mlad – Potvrđeno već na samom početku nove školske 2022/23. godine među somborskim srednjoškolcima i njihovim nastavnicima

Kategorije

Izbornik