Estrada

Natali Dizdar – zavodljivo i iskreno o kraju leta i kraju ljubavi

Natali Dizdar – Zadnji Dan Ljeta.mp3 8.9 MB

https://mega.nz/file/86hVQR4Y#t-nP5XcXMCsngAgimZPQCqhDJp5pWTUWFtW9CJLe0pk
Natali Dizdar – Zadnji Dan Ljeta.wav 39.3 MB https://mega.nz/file/0nAjES5I#bzk8zlfTrpuYTSd6cudaSAb4HGRNmrTNpHiFZatj9iE

http://www.indigo-audio.com/aquarius/AQ_Singlovi_2022/Natali_Dizdar_-_Zadnji_Dan_Ljeta.mp3.zip

http://www.indigo-audio.com/aquarius/AQ_Singlovi_2022/Natali_Dizdar_-_Zadnji_Dan_Ljeta.wav.zip

Nakon što je oduševila radom na projektu BETI, sve popularnija pevačica, Natali Dizdar, predstavlja još jedan samostalni singl. I ovaj put upustila se u novu muzičku avanturu, pa je pesmu „Zadnji dan ljeta“ snimila sa novom producentskom ekipom, dvojkom iz grupe Porto Morto – Rokom Crnićem i Hrvojem Klemenčićem.

Zavodljiva, senzualna i letnim bojama obojenu pesma već na prve taktove garantuje da će postati letnja himna u narednim vrućim danima. A i kao i svaki pravi letnji hit – pesma Zadnji dan ljeta izlazi uoči – prvog dana leta.

Pesmu uz produkcijski deo i potpisuju članovi Porto Morta, a sve o saradnji ispričala je Natali Dizdar:

  • Retko se na našoj sceni dogodi da se pojavi neko sa novim zvukom, a da pri tom nađe put do šire publike kao što je to u slučaju Porto Morto. Hrvoje je sa mnom u bendu već dugi niz godina, a otprilike toliko dugo smo i pričali i dogovarali se za ovu saradnju. Stvari su se spontano poklopile negde krajem prošle godine, svi smo bili u nekoj inspirativnoj fazi, a i valjda nas je pandemija sve malo pogurala da budemo hrabriji sa eksperimentisanjem. Osim toga, momci su pravi džentlemeni i nije trebalo puno da me osvoje – objasnila je pevačica.

Osim što govori o zadnjem danu leta, pesma, objašnjava nam Natali, ustvari povlači paralelu između kraja leta i kraja letnje ljubavi:

  • Pesma svoju inspiraciju nalazi u jednom utopijskom komadiću stvarnosti i osećaju slobode koje leto donosi. Vreme kad rezimiramo svoja iskustva i otvaramo se nekim novim. Trajanje leta je u pesmi poistovećeno i sa trajanjem jedne ljubavne priče, pa ‘Zadnji dan ljeta’ obeležava njen kraj. Ipak, leto dolazi i iduće godine jer znamo da prave ljubavne priče nikad ne završe, a letnje ljubavi se ne zaboravljaju. Ukratko, atmosferu bih opisala kao onu jednu letnju romansu koje se sećate do kraja života.

I baš zbog toga što je letna ljubav nešto univerzalno i bezvremensko spot koji je režirao Filip Dizdar se igra motivima drevnih kultura kada je čovek bio možda malo povezaniji sa svetom oko sebe, ali i sa svojim osećajima. Snimanje spota bilo je posebno zahtevno, ali i ovaj put sestrinsko-bratski odnosi izneli su odličnu vizualnu pratnju pesme.

  • S Filipom sam radila i prošli spot, ali ovaj put je saradnja bila puno dinamičnija i izazovnija s obzirom da sam se morala penjati po stenama u svilenoj haljini i sa perjanicom na glavi, na 30 stepeni  i sa dimom koji je otežavao disanje, što rediteljskom oku nije bilo baš u fokusu, ali naš bratsko sestrinski odnos je sve to stoički izdržao – govori nam Natali i dodaje:
  • Zapravo smo se svi zabavljali na setu jer je dan bio baš kao iz pesme, nebo bez oblačka, na predivnoj plaži Zala na Krku, a neki su se uspeli i okupati. Osim Filipa koji je režirao spot, Roka Crnića koji je bio u funkciji generalnog asistenta od samog početka, na setu je bio i rođak Stipan u ulozi tajanstvenog lika o kojem se u pesmi peva, a sa kojim je uvek posebno zabavno i anegdota ne nedostaje. Uveče smo imali i jednu magičnu situaciju u trenutku kad smo se spremali za odlazak, kad se iza stene neočekivano pojavio pun mesec zbog kojeg smo na kraju ostali i snimili neke od završnih scena – kaže Natali.

image003

PR TEAM

Anamarija Pančenko

 Menart d.o.o.

*  Resavska 12/I, 11000 Beograd, Srbija

(  +381 11 2681 121

( :+381 63 225080

*   promocija@menart.rs

www.menart.rs

Novi Radio Sombor na linku:

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Popularna rukometna reprezentativka Srbije Kristina Kiki Liščević snimila novi hit “Who is the best?”
Ekskluzivno: Nina Badrić objavila live album „Peristil Sentimenti“

Kategorije

Izbornik