Višejezično

15 godina časopisa »Kužiš?!«

 

  • Prije 15 godina, 8. lipnja 2007, izišao je prvi broj »Kužiš?!«-a, lista za mladež na hrvatskom jeziku

»Kužiš?!« je prva publikacija toga tipa u povijesti novinstva u ovdašnjih Hrvata. Pokrenut je u okviru NIU »Hrvatska riječ« a u ovom procesu sudjelovala je i udruga mladeži »CroV«. Na svoje 24 stranice »Kužiš?!« donosi tekstove koji se bave različitim aspektima života mladih Hrvata u Vojvodini, kao i općim temama vezanim za omladinsku populaciju (srednjoškolsko obrazovanje i studiranje, omladinske politike, rad institucija i ustanova za mladež, znanost, popularna kultura…).

Uže je vezan uz događanja u obrazovanju na hrvatskom jeziku. Također, autorima otvara prostor i za objavljivanje tekstova komentarskoga tipa. Časopis ujedno nastoji pridonijeti učenju te usavršavanju hrvatskoga standardnoga jezika kod čitatelja.

Izlazi uz redovitu potporu Pokrajinskog tajništva za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama. U povodu jubileja raspisan je foto-natječaj na temu »Mladost« čiji će rezultati biti objavljeni u broju koji izlazi 17. lipnja. Imena nagrađenih i njihove fotografije bit će objavljeni i na Facebook stranici NIU Hrvatska riječ Subotica. www.hrvatskarijec.rs/stranica/kuzis

Bilježi: Ivan Karan

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata ima novu internet stranicu
Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Vladimir Nazor” Sombor sudionik programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija

Kategorije

Izbornik