Najnovije

Etno kuća Bakin spomenar u Bezdanu – otvaranje u nedelju, 12. juna

 

  • Nova turističko-kulturološka ali i duge tradicije vredna ponuda na somborskom području: U Bezdanu je u nedelju 12. Juna (17:30) zakazano otvaranje Etno kuće „Bakin spomenar“. Reč je jednom novom, autentičnom zdanju sa elementima domaćinstva iz nekih davnih vremena

– Moj sin i snaja su osnivači – priča nam Nada Martinčević naša saradnica i prijateljica, takođe članica tog udruženja i dopunjuje: – Udruženje je osnovano 16. maja ove godine. U okviru udruženja, postoji Etno kuća „Bakin spomenar“. Stara stotinak godina, u sebi čuva eksponate sa kojima su se služili naši preci. Prikupljali smo ih skoro tri godine i sada želimo da to i drugi vide.

Etno kuća je inače muzejskog kapaciteta bez smeštaja. Ulaz je besplatan, a svi zaineresovani mogu da se jave Željku Martinčeviću, na telefon 069/0095787.

Postoji ovde takođe, mogućnost ručka za grupe do desetak ljudi ali uz kako kažu srdačni domaćini, dogovor. Naravno, degustiraćete razna starinska jela i poslastice.

Kuća se nalazi u Bezdanu, na adresi, ulica Pusta 79.

– Osim cilja, postojanja, očuvanja i održavanja zavičajnog doma i kulture naših predaka, nače udruženje se jednako tome, bavi humanitarnim radom – podvlači Nada Martinčević. – Želimo da pružimo pomoć Domu za decu bez roditeljskoj staranja „Mika Antić“ i Sigurnoj kući. Planiramo i radionice, kao što su rad sa prirodnim materijalima i plodovima šume. Plan je i opremanje kuhinje u kojoj će biti pripremana jela iz „Bakine kuhinje“ što će posebno uvek biti ponuđeno gostima. Sve veće manifestacije održavaćemo u restoranu “ Stari Đeram“ u Somboru.

Otvaranje je u nedelju 12. juna u 17:30 časova.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

STEFAN LIŠČEVIĆ (Rvački klub Radnički Sombor) PRVAK SRBIJE
Vode Vojvodine: Počinje dostava rešenja za naknadu za odvodnjavanje

Kategorije

Izbornik