Turizam

Nastup Grada Sombora na 12. Inernacionalnom Dunavskom festivalu u Ulmu

 

  • Delegacija Grada Sombora, članovi projektnog tima za projekat finansiran iz Dunavskog transnacionalnog programa EU, Responsible Green Destination Amazonof Europe (Amazing AoE), Turistička organizacija grada Sombora i članovi UG „Podunav“ Bački Monoštor – kao partneri u projektu Danube Guides Action, učestvovali su na12. Inernacionalnom Dunavskom festivalu u Ulmu, Republika Nemačka, u periodu 4. – 8. jul 2022. godine

Na Dunavskom festivalu su, kako posetiocima iz celoga sveta, tako i privrednicima i ostalim učesnicima festivala, tokom pet dana trajanja,na štandu Grada Sombora predstavljeni turistički i privredni potencijali Grada Sombora. Promotivne aktivnosti su, u saradnji sa predstavnicima TOGS-a i „Dunavskim vodičima“, doprinele izuzetno velikom interesovanju posetilaca i učesnika festivala, gde je Sombor prepoznat kao dobra destinacija za razvoj turizma i potencijalna ulaganja u sektor turizma.

Delegacija Grada Sombora je prisustvovala i na svečanom otvaranju Svetskog muzeja podunavskih Švaba u Ulmu, gde je dogovoren niz budućih aktivnosti u vezi sa povezivanjem i zajedničkim projektima sa Gradskim muzejem Sombor, depadansom Muzeja podunavskihŠvaba u Somboru.

Predstvnici oba projekta učestvovali su i na Dunavskom omladinskom forumu, na kome su predstavljene aktivnosti i projekti koje realizuje Grad Sombor i lokalna zajednica, sa ciljem razvoja eko-turizma i zaštite prirode i životne sredine, te promocije UNESKO Rezervata Biosfere „Mura-Drava-Dunav“ i SRP „Gornje Podunavlje“. Ovo je bila prilika i za ponovni susret sa profesorom Andreasom Fatom, koji je pre nekoliko sedmica preplivao ceo tok Dunava. Sa svoga putovanja, podelio je prelepe utiske vezane za očuvanu prirodu i gostoprimstvo koje je iskusio prilikkom posete Bačkom Monoštoru i SRP „Gornje Podunavlje“.

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor

(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)

accompanied by: Srdjan Acanski, B.Sc.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Milan Marković iz Apatina skuvao najbolji riblji paprikaš na 25. Somborskom kotliću
Naturisti Srbije: Idemo u… Siki

Kategorije

Izbornik