Najnovije

MUP Srbije: Promoteri sigurne vožnje na Beogradskom festivalu piva

 

  • Odgovorna konzumacija alkohola ponovo je bila u fokusu na Beogradskom festivalu piva gde je Apatinska pivara u okviru kampanje „Kad pijem ne vozim“ zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i ovoga puta promovisala važnost odgovornog ponašanja u saobraćaju

Posetioci Beer Festa su učestvovali u brojnim zanimlјivim aktivacijama koje su imale za cilј da doprinesu podizanju svesti vozača i ostalih učesnika u saobraćaju o važnosti odgovorne konzumacije i rizicima vožnje pod dejstvom alkohola.

  • Zadovolјstvo mi je da zajedno sa predstavnicima Apatinske pivare i Agencije za bezbednost saobraćaja, najavim još jedno izdanje kampanje „Kad pijem ne vozim“. Već sedamnaestu godinu zajednički realizujemo ovu kampanju i sa ponosom možemo da kažemo da se radi o jednoj od kampanja sa najvećom tradicijom, ali i najvećim značajem, s obzirom da vožnja pod dejstvom alkohola predstavlјa jedan od najvećih problema bezbednosti saobraćaja i kod nas i širom sveta. Iskoristio bih priliku da se u ime Ministarstva unutrašnjih poslova zahvalim Apatinskoj pivari na podršci i donacijama koje smo imali svih ovih godina. Više od 150 alkometara najnovije generacije koje je pivara donirala Upravi saobraćajne policije daju direktan doprinos efikasnijim kontrolama i unapređenju bezbednosti saobraćaja na našim putevima – rekao je Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije, Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ispravan i bezbedan stav u slučaju konzumiranja alkohola glasi: “Kad pijem ne vozim”, izjavio je Branko Stamatović, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja i dopunio:

  • Verujemo da je ta rečenica uspela da sačuva brojne živote tokom svih ovih godina koliko traje društveno odgovorna kampanja koju realizujemo sa Apatinskom pivarom. Na događaju na kom se uobičajeno konzumira alkohol, Agencija za bezbednost saobraćaja svojim prisustvom deluje preventivno i u direktnoj komunikaciji sa posetiocima poziva na odgovorno ponašanje i podseća da alkohol i vožnja ne idu zajedno. U slučaju konzumiranja alkohola treba obezbediti alternativu za povratak kući. Ko je konzumirao alkohol ne treba da seda za volan, za to ne postoji opravdanje. Takođe, ne treba da pristane da se prevozi sa nekim ko je konzumirao alkohol. Taksi, gradski prevoz, poziv prijatelјu ili roditelјima jesu ispravna rešenja u tom slučaju, kako biste se bezbedno vratili kući.

Slobodanka Cucić, menadžerka za korporativne poslove Apatinske pivare naglasila je koliko su i mediji takođe godinama unazad odlični saradnici i partneri koji u velikoj meri doprinose uspešnosti kampanje i podvukla:

  • Veoma je važno da svake godine novim generacijama vozača podižemo svest o odgovornoj konzumaciji alkohola i iznova apelujemo: Ukoliko si popio, pozovi prijatelјa ili taksi, sačekaj autobus ili prošetaj! Naša dugogodišnja posvećenost kampanji “Kad pijem ne vozim” usmerena je ka tome da zajedno sa našim partnerima Agencijom za bezbednost saobraćaja i Upravom saobraćajne policije svi zajedno damo doprinos u edukaciji svih učesnika u saobraćaju.

Kampanja „Kad pijem ne vozim“ i ovoga leta biće prisutna na festivalima u gradovima širom Srbije.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Javni pozivi za subvencije samozapošljavanja i zapošljavanja / Grad Sombor
Osam saobraćajnih nezgoda na području PU Sombor prošle sedmice

Kategorije

Izbornik