Sport

Bez premca: Bokserski klub Sombor petostruki šampion Srbije

 

  • Prekaljeni borci, neustrašivi Somborci! Memorijal “Vlastimir Laci Stanišić” u Prokuplju, plej of Bokserske lige Srbije 2023. iznedrio je nove šampione naše zemlje. Motivisani, hrabri, kvalitetni bokseri prodefilovali su finalnim takmičenjem u gradu na reci Toplici, a pehar namenjen najboljima u Srbiji odneli su borci iz Bokserskog kluba “Sombor” koji su pokazali u ringu svu raskoš plemenite veštine, ljubav i strast za pobedom, kao i jednistvo u borbi za zajednički cilj i rezultat po koji su došli, a to je zlato i naslov najboljih u državi – navode na portalu u Bokserskom savezu Srbije

U proteklih osam meseci kroz Boksersku ligu Srbije takmičilo se više od 90 klubova i u oko 430 mečeva stiglo se do šampionskog podijuma koji je zasluženo otišao na adresu boksera Sombora.

U finalu Bokserska liga Srbije 2023. koje je održano u Prokuplju 17. i 18. juna pod nazivom Memorijal “Vlastimir Laci Stanišić” koji nosi ime po čuvenom treneru iz grada na reci Toplici takmičili su se najbolji bokseri i bokserke Srbije, od pionira do seniora. Za naslov šampiona u muškoj konkurenciji borilo se osam prvoplasiranih ekipa u svim uzrastima i četiri najbolje ekipe u nadmetanju žena.

Finalni okršaji bili su podržani punom halom i sjajnom podrškom publike koje je dokazala da je Prokuplje grad sa velikom bokserskom tradicijom i u kojem su ponikli i stasali bokseri svetske klase što potvrđuju i njihove biografije i vrhunski rezultati, osvajanje olimpijskih i međunarodnih medalja i priznanja.

U muškoj konkurenciji u plej-ofu boksovale su ekipe Crvene zvezde i Partizana iz Beograda, niški Naissus, Vojvodina iz Novog Sada, Sombor, Banat, Boks klub iz Novog Pazara i domaćin BK “Topličanin” i najbolje četiri ženske ekipe iz Srbije: Vitez iz Niša, Sombor, Crvena zvezda i Voždovac. Pehar namenjen najboljem ženskom klubu u državi osvojile su bokserke BK “Crvena zvezda”, vicešampionke su prvotimke Bokserskog kluba Sombor.

Za najbolji klub u konkurenciji kadeta proglašen je BK Naissus iz Niša.

Bokserski klub “Sombor”, pod vođstvom trenera Stojana Kneževića osvojio je trofeje u konkurencijama juniora, omladinaca i seniora, za najbolju mušku ekipu i za najbolji tim u Srbiji. Pehare su šampionima uručili proslavljeni ex-Yu asovi ringa Fazlija Šaćirović i Bratislav Ristić.

Rezultati finala, 18. jun 2023. (Prokuplje) Bokserska liga Srbije:

3 X 1 MIN. PIONIRI 49 kg Kurteši Salko-Topličanin – Popović Uroš-Voždovac,

3 X 1,5 MIN. KADETI 54 kg Lazić Lazar-Naisus – Stojanović Mladen-Naisus 0:5,

FINALA

3 X 1,5 MIN. KADETI 40kg Racić Andrej-Banat – Savić Mihajlo-Voždovac 1:4, 46 kg Perge Matej-Vojvodina – Stojnev Luka 0:5, 42 kg Popović Pavle-Sombor – Nikolić Jovan-Banat 5:0, 57 kg Došen Stefan-Sombor – Minković Sergej-Naisus 0:5,

3 X 2 MIN. JUNIORI 52 kg Marković Đorđe-Naisus – Bogatinovski Nikola-Sombor 0:5, 54 kg Kamešničanin-Sombor – Šćepanović Danilo-Naisus 5:0, 60 kg Ristić Mihajlo-Sombor – Memetović Safet-Naisus pobeda Memetovića, 75 kg Rašović Strahinja-Banat – Vuković Milan-Sombor pobeda Rašovića,

3 X 2 MIN. JUNIORKE 54 kg Lukić Marija-Sombor – Kovčić Anđelija-Voždovac 1:4,

3 X 3 MIN. OMLADINCI 51 kg Severdžan Gaši-Sombor – Marinković Miloš-Naisus 0:5,

3 X 3 MIN. SENIORI 63,5 kg Sejdi Nazif-Sombor – Gligić Radovan-Voždovac 5:0, 67 kg Čingelić Uroš-Sombor – Lazarević Nikola-Naisus pobeda Čingelića, 71 kg Biset Antonijo-Sombor – Obrenović Andrija-Naisus 5:0, 75 kg Gubaš Vladimir-Sombor – Savić Miljan-Voždovac 0:5.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Damjana Perenčević vicešampionka trke u Kuli!
Dominacija somborskog Radničkog i u slobodnom rvačkom stilu

Kategorije

Izbornik