Sport

Damjana Perenčević vicešampionka trke u Kuli!

 

  • U subotu 17. juna u Kuli je održano 14. izdanje Trke prijateljstva koje je okupilo 800 trkača koji su startovali na distancama od 5 i 10 kilometara. Lepo vreme i veoma jaka konkurencija sa najbržim trkačima iz Srbije i okruženjea obeležili su ovogodišnje izdanje trke

Atletsko rekrativni klub ‘‘Somaraton‘‘ Sombor sa dvadeset dva finišera ove trke bio je jedan od najbrojnijih klubova.

Najviše uspeha imala je mlada Damjana Perenčević istrčaviši svoj novi lični rekord i vicešampionsku titulu na distanci od 5 kilometara. Uspešna je bila i Tijana Kabić u trci na 10 kilometara gde je u veoma jakoj konkukrenciji zauzela desetu poziciju u generalnom plasmanu i prvu u kategoriji Vojska i policija.

Trku na deset kilometara istrčali su i James Innes, Đuka Čeljuska, Zoran Nikolić, Mario Kundit, Boško Elek, Nedeljko Katić, Arpad Šarkezi, Vuk Stojisavljević, Bogdan Nikolić, Damir Milankov, Boško Jerković, Suzana Filipović (3. u kategoriji), Vesna Bjelan, Tijana Odobašić, Monika Maunić, Danica Grujić Firanj, koja je bila pobednica u svojoj kategoriji.

Trku na pet kilometara su trčali: Konstantin Jerković, Đorđe Rackov, Nataša Stojčić, Ljerka Vukmirović i Jasminka Damjanović.

Dan kasnije u nedelju 18. juna održana je treća po redu trka u ogranizaciji West Serbia Trails – ‘‘Gradac Vidra trail‘‘. Trka na 15 kilometara sa 550 metara uspona okupila je 300 učesnika. Učesnici ove zahtevne trke kroz prirodu bili su i članovi ‘‘Somaratona‘‘ – Daniel Šokac, Miroslav Liščević i Predrag Škorić.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Nikola Jokić na hipodromu u Somboru, 22. trka za Pehar grada Sombora i 69. trčanje za probni srpski kasački derbi
Bez premca: Bokserski klub Sombor petostruki šampion Srbije

Kategorije

Izbornik