Sport

Mlade atletičarke somborskog Maratona šampionke države!

 

  • Krunu na ovogodišnje državno prvenstvo u atletici za mlađe pionirke i pionire poslednjom diciplinom takmičarskog programa, postavila je upravo četvoročlana ekipa Atletskog kluba Maraton Sombor, koja je u štafeti 4 x 100 metara istrčala pobedničku trku, u vremenu 52,31 sekundi. Tako su pulenke prof. Mire Trifunov, uz asistenciju kolege, prof. Borisa Jerkovića postale šampionike Srbije, u sastavu: Sofija Cvetković, Tijana Borić, Anja Vodeničar i Milica Zanze

Desila se ova sjajna sportska vest u nedelju 18. juna u Kraljevu, gde je održano Atletsko prvenstvo Srbije za mlađe pionire. Osim pobedničke trke štafete, predstavnice Atletskog kluba Maraton Sombor zabeležile su još niz drugih vrednih rezultata.

Njih četiri, dokazale su višedecenijsku tradiciju najstarijeg atletskog kluba u regiji, somborskog Maratona. Milica Zanze je u trci na 60 netara osvojila drugo mesto i tako postala vicešampionka Srbije, uz rezultat 8,18 sekundi.

U trci na 200 metara Tijana Borić je zauzela odlično sedmo mesto, sa 27,90 sekundi. Usledila je disciplina skok u dalj i 6. mesto za Anju Vodeničar, sa skokom od 4,77 m.

Devojke su prethodnog vikenda, na Prvenstvu Vojvodine istrčale lični rekord 53,17 sekundi a na Prvenstvu Srbije ostvarile nov uspeh – oborile lični rekord sa 52,31 sekundi. Na Prvenstvu Vojvodine tri druga mesta osvojile su Milica Zanze na 60m,Tijana Borić – 200m i Anja Vodeničar, skok u dalj. Domaćin Prvenstva Vojvodine bila je još jedna atletska i sportska srpska prestonica, Sremska Mitrovica.

Galerija:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Dominacija somborskog Radničkog i u slobodnom rvačkom stilu
Prijem gradonačelnika Antonija Ratkovića za somborske bokserske šampione

Kategorije

Izbornik