Ekonomija

Treća faza radova na lokalnom putu Stapar – Sivac od regionalnog značaja

 

  • Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković, kao i predstavnici Javnog komunalnog preduzeća „Prostor“ Sombor i Gordana Bojanić u ime Mesne zajednice Stapar, danas su obišli treću, završnu fazu radova na izgradnji i rekonstrukciji lokalnog puta Stapar-Sivac koji obuhvata teritoriju Grada Sombora i koji je od regionalnog značaja 

Ovom završnom fazom rekonstrukcije puta u dužini od 2,9 km, a širine 5,5 m, biće obnovljeno ukupno 15,8 kilometara puta koji ima regionalni značaj jer spaja dva naseljena mesta Stapar i Sivac ali je važan i za ostale korisnike saobraćaja s obzirom da omogućava bolju povezanost, brži i efikasniji transport ljudi, roba i usluga. Rekonstrukcija puteva je od visokog ekonomskog značaja čime će biti smanjenji troškovi transporta, uz to, biće dat i novi podsticaj u oblasti trgovine i daljeg ekonomskog razvoja Sombora.

Gradonačelnik Ratković je pozdravio radnike firme izvođača radova, „Ekstra auto transport“ i porazgovarao sa njima, kao i sa stručnim predstavnikom ovog preduzeća Miodragom Mrđom i pojasnio:

  • Trenutno izvodimo radove na gornjem stroju konstrukcije puta, to jest realizujemo nasipanje drobljenog agregata za izradu sloja cementne stabilizacije i to na deonici od 2 kilometra. Takođe radimo sanaciju podtla na deonici od oko 900 metara. Imali smo problema usled velikih padavina i to je uzrok kašnjenja izrade podtla ali sad imamo dobre vremenske uslove tako da ćemo to uraditi relativno brzo. Na ovoj deonici postoje arheološka nalazišta koja su sad zatvorena tako da ćemo izvesti i njihovu sanaciju.

„Ono što me raduje je da ćemo u ovoj godini kompletno završiti, i sa strane Sombora i sa kulske strane će biti sve gotovo i do kraja godine ćemo spojiti Stapar i Sivac“ – dopunio je gradonačelnik Antonio Ratković i još precizirao:

  • Ovo je veoma bitna saobraćajnica koja će povezati ova dva naseljena mesta, ali povezaće i grad Sombor. Svakako da mi nastavljamo kao Grad sa ulaganjem u putnu infrastrukturu, jer osim ovog veoma bitnog puta u ovoj godini očekuju nas i početak radova na drugoj fazi puta Bački Monoštor – Kupusina, kao i prva faza puta Rastina – Riđica. Očekujemo da do početka jeseni radovi budu završeni, a do kraja godine i sa kulske strane da spojimo ova dva naseljena mesta, do kraja 2023. godine.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

JKP Vodokanal: Prekid vodosnabdevanja u Riđici rešen
Uspešna prezentacija somborskih vinarija na „Interfestu“ u Novom Sadu

Kategorije

Izbornik