Najnovije

Ministri u poseti povređenim putnicima u železničkoj nesreći kod Odžaka 

Ministarka zdravlja Danica Grujičić, ministar građevinarstva, saobraćaja, infrastrukture Goran Vesić i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković

  • Zdravstveni sistem funkcioniše i hvala svim medicinskim radnicima koji su na najbrži mogući način pružili pomoć povređenima u udesu dva voza, kazali su ministarka zdravlja Danica Grujičić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, koji su sa saradnicima obišli povređene putnike u Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović “ u Somboru. Ministarka zdravlja je najavila da će uz pomoć kredita Svetske banke Sombor dobiti magnetnu rezonancu, dok je Vesić istakao da će Železnice Srbije dobiti dispečerski sistem za kontrolu u Makišu, kako bi ovakve ljudske greške bile sprečene

Pet povređenih putnika koji su zadobili povrede u sudaru putničkog i teretnog voza koji se dogodio u petak na relaciji pruge Odžaci – Ratkovo su van životne opasnosti, a lekari i medicinski radnici somborske Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ uložili su maksimalne napore da svi pacijenti dobiju brzu i adekvatnu medicinsku pomoć.

„Podlakticu sam i glavu povredio. Osećam se bolje, ali opet mi je ta slika u glavi…“, kaže povređeni putnik Damir Pika.

Zdravstveni sistem je i u ovom slučaju odgovorio brzo i efikasno, konstatovali su resorni ministri Danica Grujičić i Goran Vesić.

  • Najlakše povređeni će već danas kućama, a pacijent koji je bio u najlošijem stanju će biti kod kuće kada njegovo zdravstveno stanje to dozvoli. Hvala medicinskim radnicima što su i ovoga puta pokazali da naš zdravstveni sistem funkcioniše – rekla je ministarka zdravlja. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je istakao da je u pitanju ljudska greška otpravnika vozova.

„Železnička komisija radi svoj posao da se adekvatno procesuira. Ministarstvo će učiniti sve da ubuduće to svedemo na najmanju meru. Gradi se centralni dispečerski centar u Makišu kojim će se upravljati i svim novim i rekonstruisanim prugama. Gradimo i novih 400 kilometara pruge u Vojvodini“, dodao je Vesić.

„Somborska bolnica je nekada bila ratna bolnica devedesetih, tu je prošlo više od dve hiljade ranjenika. I ovoga puta smo odgovorili i pružili pomoć. Tu noć je bilo angažovano dodatno 30 medicinskih radnika bolnice kako bi svi pacijenti bili adekvatno zbrinuti“, istakao je dr Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković je ocenio da se u petak još jednom pokazalo da zdravstveni sistem u Somboru funkcioniše.

  • Mi kao Grad Sombor potrudićemo se da sa opštinom Odžaci i Gradom Novim Sadom pomognemo ovim ljudima koji su povređeni i pokažemo solidarnost“, dodao je gradonačelnik Ratković .
    Ministarka Grujičić je, takođe, iznela ocenu da je somborskoj bolnici potrebna rekonstrukcija i najavila da će u toku sledeće godine ta zdravstvena ustanova dobiti magnetnu rezonancu. Povređene su takođe posetili i Dušanka Golubović, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković.

izvor rtv

Vesna Milanović Simičić

Foto, kamera: Srđan Ačanski

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

U slavu Svetskog dana deteta – 20. novembar
Veliko priznanje za apatinske filateliste od strane Evropske filatelističke organizacije (European Philatelic Associations FEPA)

Kategorije

Izbornik