Najnovije

Veliko priznanje za apatinske filateliste od strane Evropske filatelističke organizacije (European Philatelic Associations FEPA)

Centar Apatina/Center of Apatin AcanskiS © 

  • Udruženje filatelista iz Apatina je ponovo u samom evropskom, ali i svetskom vrhu. Ovo priznanje stiže od Evropske filatelističke organizacije* (European Philatelic Associations FEPA) koja je na listu filatelistikih izložbi dodala i Apatinsku izložbu koja je zakazana od 15. decembra 2023. do 15. janaura 2024. godine

*Evropska filatelistička organizacije predstavlja krovnu filatelističku organizaciju u Evropi, i kao takva deluje od 1989. godine. U njenom sastavu nalazi se 45 nacionalnih udruženja i asocijacija.

Na njihovu listu nije ni malo lako, stići to nije jednostavan put; iza toga stoje godine rada i odricanja, kako kaže naš sagovornik Željko Popović. Dodaje da je izložba koju organizuje Udruženje filatelista iz Apatina jedina u Srbiji koja je uvrštena u kalendar izložbi Evropske asocijacije, i da je zbog toga veoma ponosan na Apatin, ali je i nezadovljan što  drugi u gradu nisu prepoznali važnost ovakvog događaja.

Na kraju je istakao da se zahvaljuje AIM-u (Italijanskom Udruženju Maksimafilije) kao i FSFI (Savezu Italijanskih Filatelističkih Društava) koji su prepoznali prave vrednosti Udruženja filatelista iz Apatina i podržali ovu ideju od samog početka.

I šta da dopunimo na kraju, nego da od srca čestitamo našim prijateljima iz Apatina i želimo im još mnogo uspeha. Možemo reći da na mapi filatelističke Evrope, Apatin sija opet punim sjajem.

Ovom prilikom prenosimo vam članak na engleskom i srpskom i ujedno vas pozivamo da se priključite izložbi

🇬🇧 The Udruženje Filatelista Apatin (Association of Philatelists of Apatin, Serbia), the Associazione Italiana di Maximafilia (AIM) and the Federation of Italian Philatelic Societies (FSFI) are inviting exhibitors to participate in APATIN 2023 online exhibition, which will be held from 15.12.2023 until 15.01.2024 on https://udruzenjefilatelistaapatin.org.rs/

The exhibition does not have a competitive character and the exhibitors do not participate in the costs of the exhibition. The deadline for the exhibits’ registration is 25 November; the scanned exhibits must be delivered by 8 December 2023.

Exhibition rules: https://fepanews.com/wp-content/uploads/2023/11/apatin2023_rules.pdf
Application form: https://fepanews.com/wp-content/uploads/2023/11/apatin2023_application.pdf

🇷🇸 Udruženje filatelista iz Apatina, Italijansko udruženje Maksimafilije (AIM) i Italijanski savez filatelističkih društava (FSFI) vas pozivaju na onljan izložbu APATIN 2023 koja će biti održana u periodu od 15. decembra 2023. do 15. januara 2024. godine

Izložba je besplatna i nema takmičarski karakter.Krajnji rok za prijavu je 25. novembar, a skenirani izlošci trebalo bi da budu dostavljeni do 8. decembra 2023.

Pravila učestvovanja:

https://fepanews.com/wp-content/uploads/2023/11/apatin2023_rules.pdf

Prijave:

https://fepanews.com/wp-content/uploads/2023/11/apatin2023_application.pdf

Uživajte u galeriji fotografija Apatina, nastalih u proteklih nekoliko godina/Enjoy in the gallery of photos of Apatin, created over the past few years 🇷🇸🇬🇧

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Ministri u poseti povređenim putnicima u železničkoj nesreći kod Odžaka 
Forma Ideale: Kreativnost i talenat mališana zablistali su i ove godine

Kategorije

Izbornik