Višejezično

Manifestacija „IKAVICA” 26. studenog u Stanišiću

 

  • Hrvatsko kulturno društvo „Vladimir Nazor“ Stanišić po trinaesti put organizira manifestaciju „IKAVICA-govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata“

Manifestacija će se održati u subotu 26. studenog 2022. godine u dvorani Mađarskog kulturno-umjetničkog društva „Ady Endre“ u Stanišiću, sa početkom u 17 sati. Kao i prethodnih godina planirano je sudjelovanje ponajboljih recitatora i pivača-solista, etno grupa, tamburaških sastava na ikavici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Poželjan je dolazak izvođača i publike (koja to ima) u narodnim nošnjama, da se pokaže ne samo bogatstvo i različitost ikavice (koja je svehrvatska) već i lipotu i različitost narodnih nošnji. Ove godine akcenat će biti na šokačkoj i dalmatinskoj ikavici.

Iz Širokog Brijega dolaze etno grupa Sinovi Hercegovine. Već je dogovoren dolazak iz Solina udruge Solinjani. Iz Obrovca Sinjskog dolazi klapa Vrilo i reraši. Na dalmatinskoj ikavici nastupit će književnica Ljiljana Crnić iz Beograda i pjesnikinja Josipa Dević iz Subotice. Na šokačkoj ikavici Kraljice Bodroga iz Bačkog Monštora, na bunjevačkoj ikavici Bernadica Ivanković iz Subotice.

Smještaj sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Beograda u Motelu je Kronić i Motelu Knez petrol.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta “Svi smo jedno – višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Konferencija za medije UG Bunjevačko kolo Sombor: Prid bunjevačkim narodom su dva velika događaja
EMISIJA OSSO broj 22 (listopad-oktobar 2022) – uz mogućnost odgođenog slušanja na našem portalu / Osijek za Sombor, Hrvatska za Srbiju

Kategorije

Izbornik