Najnovije

Pokrajinski ombudsman o zaštiti ljudskih prava

 

  • U četvrtak i petak, 27. u 28. oktobra u Novom Sadu će, u organizaciji Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana i Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja iz Beograda, biti održana međunarodna naučno-stručna konferencija pod nazivom „Zaštita ljudskih prava: od detinjstva do prava na dostojanstvenu starost – Ljudska prava i institucije“

Uz ombudsmana iz zemlje i regiona, u radu konferencije učestvovaće veliki broj predstavnika akademskih, naučno-istraživačkih, nezavisnih i drugih relevantnih institucija i organizacija iz Srbije i inostranstva – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Rumunije, Mađarske, Rusije, Španije, Italije, Kine, Japana i Belorusije. U okviru konferencije biće održana i dva okrugla stola na kojima će biti razmenjena iskustva u oblasti unapređivanja i zaštite ljudskih prava.

Organizaciju konferencije podržalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Konferencija je zakazana u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu (ul. dr Zorana Đinđića br. 1), sa početkom u 10 časova.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

У Апатину отворена 6. локална Филателистичка изложба
Filatelija kao oblast zbližavanja: Udruženje filatelista Apatin i Dom za stare i penzinere opštine Apatin /primer prvi/

Kategorije

Izbornik