Najnovije

Konferencija „Hrana bez ostataka pesticida“

Problem ostataka pesticida u hrani star je koliko i sama upotreba pesticida. Ova tema svakim danom postaje sve važnija usled brojnih istraživanja koja dokazuju i otkrivaju nova saznanja o njihovom štetnom uticaju na čoveka i na životnu sredinu. Između ostalog, ostaci pesticida su i sve češća prepreka u međunarodnoj trgovini, uzrokujući velike ekonomske gubitke našim poljoprovrednim proizvođačima i štetu privredi uopšte. 

  • Šta je proizvodnja hrane „bez ostataka pesticida“? 
  • Da li je ona danas moguća i kako doći do sertifikovanog proizvoda „bez ostataka pesticida“? 
  • Kakva su iskustva proizvođača sa proizvodnjom i sertifikacijom „bez ostataka pesticida“ u Srbiji i zemljama iz okruženja? 

Pozivamo Vas da po odgovore na ova i druga pitanja dođete na konferenciju sa temom „Hrana bez ostataka pesticida“, koju organizuju sertifikaciono telo „RMS 001“ i Građanska inicijativa za razvoj sela „Kladenac“, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. 

Konferencija će se održati 6.11.2023. godine sa početkom u 11 časova. Mesto održavanja je: Poljoprivredni klub, Bulevar Kralja Aleksandra 84, 11000 Beograd, a program možete naći u prilogu. 

 

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković obišao završene radove na rekonstrukciji dvorišta i rukometnog terena u Srednjoj tehničkoj školi
Fondacija Ana i Vlade Divac: „Žena: Moćna sila u naučnom svetu“

Kategorije

Izbornik