HumanitarnoNajnovije

Fondacija Ana i Vlade Divac: „Žena: Moćna sila u naučnom svetu“

 

  • Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija organizuje tribinu pod nazivom „Žena: Moćna sila u naučnom svetu“ koja će se održati 26. oktobra u 19h u svečanoj sali Građevinskog fakulteta u Beogradu.

Ova tribina je deo regionalne inicijative Ujedinjenih nacija „Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“ koja osnažuje mlade ljude u regionu da se uključe u konstruktivne narative, ojačaju interkulturalni dijalog, inkluziju i rodnu ravnopravnost. Jedna od tema kojima se bavimo u okviru ove inicijative jeste i vidljivost i položaj žena u tehničkim naukama, sa ciljem osnaživanja i motivisanja više mladih žena da se bave tehničkim naukama. Ovo je prva u serijalu tribina koje će, pored Beograda, biti organizovane i u Nišu.

Ovom tribinom želimo da podstaknemo promene, promovišemo inspirativne uzore, kao i da pokrenemo dublju diskusiju  o iskustvima žena u tehničkim naukama, njihovim uvidom o perspektivama na industriju, kao i mogućnostima da zajedno doprinesemo na stvaranju inkluzivnijih i ravnopravnijih tehnoloških zajednica.

Publika će imati priliku da čuje ekspertkinje iz polja tehničkih nauka, prof. dr Lidiju Matiju, inženjerku mašinstva sa katedre biomedicinskih nauka i doc. dr Mariju Todorović, inženjerku građevinarstva sa katedre za materijale i konstrukcije.

 

 

AcanskiS © 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Konferencija „Hrana bez ostataka pesticida“
Uhapšeni zbog osnova sumnje neovlašćene proizvodnje opojnih droga i više krivičnih dela

Kategorije

Izbornik