Najnovije

Karavan “Digitalna ekspedicija” stiže u Sombor

 

  • Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija 2023” boraviće u Somboru u petak i subotu, 9. i 10. juna 

Sombor će biti domaćin karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija 2023” koji je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić, sa ciljem da se građani širom Srbije, od najmlađih do najstarijih, upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, elektronskim uslugama, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije.

Karavan digitalnih veština trajaće od 10 do 16 časova na tri lokacije u Somboru: na Trgu umetnosti, u Galeriji Gradskog muzeja i u Gradskom udruženju penzionera.

Na platou Trga umetnosti u Somboru, u subotu, 10. juna od 11 časova postavku Digitalne ekspedicije posetiće: gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, ministar infomisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, državni sekretar ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Lav Pajkić i narodni poslanik, Goran Milić.

Karavan “Digitalna ekspedicija 2023” se sprovodi uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za IT i eUpravu i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i programom „Nova pismenost” koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i evropska organizacija Propulsion. Više informacija, na sajtu digitalnaekspedicija.gov.rs.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Prevara u obavljanju privredne delatnosti lica iz Odžaka
Karavan „Digitalna ekspedicija” posetio Sombor

Kategorije

Izbornik