Najnovije

Prevara u obavljanju privredne delatnosti lica iz Odžaka

 

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su I. B. (1975) iz Odžaka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavlјanju privredne delatnosti

Sumnja se da je od decembra 2018. do maja 2019. godine kao zaposleni sa vlasničkim udelom u „Agroofis“ DOO Bački Brestovac, predstavlјajući se kao zakonski zastupnik, sa jednim polјoprivrednim gazdinstvom ugovorio kupoprodaju i isporuku semenskog krompira u iznosu od oko 1.615.000 dinara.

Oštećeni je avansno uplatio navedeni iznos, dok, kako se sumnja, I. B. nije isporučio ugovorenu robu koju nije ni nabavio, niti je imao na zalihama. Takođe, nije vratio celokupan iznos avansa na šta se obavezao zaklјučivši ugovor o izmirenju novčane naknade u maju 2019. godine, pri čemu je pravnom licu “Agroofis“ pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1.415.000 dinara, a na štetu polјoprivrednog gazdinstva.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

U pucnjavi u Somboru ranjena dvojica policajaca i napadač
Karavan “Digitalna ekspedicija” stiže u Sombor

Kategorije

Izbornik