Najnovije

Jubilej Samouprave Srba u Mohaču uz goste iz bratskog Apatina

 

  • Delegacija opštine Apatin koju su činili zamenik predsednice opštine Radovan Đukić, odbornik u SO Apatin Ištvan Peter, direktorica JP “Dunavska obala” Ljiljana Krec, direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović i uime Kulturnog centra Apatin Ivana Srdić, ovoga vikenda bili su gosti bratske opštine Mohač

Razlog posete je bio poziv Samouprave Srba u tom gradu, koji su obeležavali jubilej od 25 godina svog postojanja. Delegaciju opštine Apatin, osim gradonačelnika Mohača Gábora Pávkovicsa, dočekao je Dušan Mate u prostorijama Samouprave Srba u Srpskoj čitaonici, koja se nalazi uz pravoslavni hram Svete Trojice.

  • Pre dvadeset i pet godina je osnovana Srpska samouprava grada Mohača, koja od tada za svaku pohvalu čuva svoj jezik, tradiciju i kulturu malobrojne srpske manjine. Već uobičajenu proslavu Nove godine, ovoga puta su podigli na viši nivo. Bilo je izuzetno lepo videti, kako uz stariji naraštaj mnogo mladih igra uz temperamentne srpske melodije u velikoj dvorani Umetničke škole Lajos Schneider. Posebna nam je radost i zadovoljstvo što su se zamenik predsednice opštine Apatin gospodin Radovan Đukić i delegacija Apatina dobro osećali na proslavi. Zahvaljujem se organizatorima, Srpskoj samoupravi Mohača, te učesnicima: Orkestru Radost i Glasovi, te KUD-u Mohač. Na podršku od strane Samouprave Grada Mohača i u budućnosti možete da računate. Srećna Nova godina – poručio je gradonačelnik Mohača Gábor Pávkovics.

Zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić je uzvratio:

  • Uverili smo se još jednom da Srpska zajednica ima veliko uvažavanje predsednika Mohača Gábora Pávkovicsa i njegovih saradnika, na šta smo veoma ponosni i zahvalni. Zadovoljstvo nam je da smo bili njihovi gosti i nadamo se da će bratimljenje dve opštine dodatno ojačati prijateljstva ne samo Mađara i Srba, već i ostalih manjina koje u njima žive.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

PU Sombor: Devet saobraćajnih nezgoda minule sedmice
Održana 28. sednica Skupštine grada Sombora

Kategorije

Izbornik