Sport

Jerković odbranio titulu na Hexagonu

 

  • Boris Jerković i Katarina Blažev trijumfovali su u muškoj i ženskoj seniorskoj kategoriji na drugom Hexagonu, turniru serije FUN 500

Turnir u krosmintonu održan je prethodne subote na travnatim terenima u prelepom ambijentu Eko-centra u sklopu Bodrog Festa u Bačkom Monoštoru, a organizator je bio somborski SBK „Speeder“. Nastupili su takmičari iz Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije, u osam pojedinačnih i dve kategorije parova. Najuspešniji su bili domaći takmičari sa 22 osvojene medalje, a najuspešniji takmičar bio je Boris Jerković sa dva osvojena zlata: pojedinačno i u mešovitim parovima sa Alidom Jerković.

U kategoriji seniorki najbolja je bila Katarina Blažev, koja je u finalnom meču savladala klupsku drugaricu Selenu Stojačić. Treće mesto su podelile Alida Jerković i Simana Matković.

U kategoriji mešovitih parova Jerkovići su savladali srpsko-mađarsku kombinaciju Blažev-Vincze, dok su treće mesto podelili parovi Stojačić-Kozari i Toth-Antal. U kategoriji muških parova pobednici su Vincze-Tutuc, dok su drugoplasirani Hasz i Antal. Treće mesto podelili su parovi Lukač-Kovacs i Igas-Varga.

Somborski kadeti su takođe osvojili medalje, Uroš Lukač i Branislav Banić podelili su treće mesto, dok je mađarski igrač Zoltan Antal osvojio zlatnu medalju. U kategoriji pionira i pionirki najbolja je bila Nika Gorički iz Hrvatske, dok je domaći takmičar Luka Golub osvojio treće mesto. Najmlađi takmičari su bili dečaci i devojčice do dvanaest godina, a najbolji među njima je bio Mađar Mark Csibolya. Drugo mesto zauzela je Vera Vujko, a treće su podelili Petar i Paula Mladenović, sve troje takmičari somborskog kluba.

U kategoriji veterana iznad četrdeset godina trijumfovao je rumunski takmičar Daniel Tutuc, pobedivši u finalu Mađara Igas Andora, dok je u kategoriji veterana starijih od pedeset godina pobednik Somborac Željko Banić, koji je savladao Vincze Karoly-a, trećeplasiran je bio Dejan Rajić, takođe član Speedera. Među najstarijim takmičarima, plus šezdeset godina, medalje su raspodeljene među domaćim takmičarima. Najuspešniji je bio Vladimir Blanuša, drugoplsirani Josip Fratrić a Zoran Purić i Slobodan Jerković su podelili treće mesto.

Galerija:


 Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Održan 3. kasački dan na Gradskom hipodromu u Somboru
Uspeh 1. turnira u nožnom tenisu u Somboru „Selenča open 2023“

Kategorije

Izbornik