Sport

Jerković do titule na otvaranju sezone

 

  • Prethodnog vikenda održan je prvi turnir serije 500 bodova u krosmintonu ove sezone, na kome je Boris Jerković u paru sa Kozari Davidom došao do nove titule

U Šoltu je nastupilo tridesetak takmičara u nekoliko seniorskih i veteranskih kategorija parova. Somborski SBK „Speeder“ predstavljalo je četvoro takmičara: seniori Alida i Boris Jerković , kadetkinja Katarina Blažev i pionir Uroš Lukač.

Katarina i Uroš nastupili su prvi put zajedno, i to u kategoriji seniorskih mešovitih parova. Pretrpeli su dva poraza u grupnoj fazi takmičenja ali su stekli značajno iskustvo igranja protiv vrhunskih takmičara. Katarina je nastupila i u kategoriji ženskih parova, sa Alidom. Ni njih dve nisu uspele da ostvare ni jednu pobedu, te nisu prošli dalje iz grupne faze.

Alida i Boris Jerković su igrali u kategoriji mešovitih parova, međutim odigrali su ispod očekivanja i doživeli dva poraza i završili nastup u grupnoj fazi. Boris je igrao muške parove sa najboljim mađarskim igračem, Kozari Davidom, i kao drugi nosioci očekivano su se našli u finalu. U finalu su savladali najbolji mađarski par Vincze/Tutuc rezultatom 2:0 te započeli sezonu sa titulom.

Sledeći nastup na međunarodnoj sceni za somborski klub biće Slovenian Open krajem meseca, na kome će nastupiti šestoro takmičara SBK „Speeder“ Sombor.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Rvački klub Radnički Sombor maksimalno na kadetskom Prvenstvu Vojvodine
Jahorina Sky Snow, start i finiš SOmaratonca Predraga Škorića

Kategorije

Izbornik