Ekonomija

Gradsko veće Sombora: Predstoji tradicionalna akcija Mesec čistoće

 

  • Gradsko veće grada Sombora održalo je danas, 145. sednicu, na čijem dnevnom redu se našlo 8 tačaka

Između ostalog, Gradsko veće prihvatilo je ponudu Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ Sombor za sanaciju manjih divljih deponija u gradu i u naseljenim mestima – „Mesec čistoće“ za 2023. godinu. Grad je u budžetu obezbedio sredstva u iznosu od 32 miliona dinara, kako bi građani i ove godine imali priliku da potpuno besplatno odlože kabasti otpad koji će JKP „Čistoća“ prikupiti i prevesti na deponiju „Rančevo“. Raspored odnošenja smeća će biti utvrđen i objavljen. Veoma je važno, napominju, da sugrađani otpad iznesu i propisno odlože tako da ne ugrožava bezbednost i funkcionisanje saobraćaja, i to najranije dva dana pred termin odnošenja koji će biti označen u rasporedu po ulicama. Ukoliko sugrađani iznošenje otpada ne budu sproveli u skladu sa propisanim pravilima akcije „Mesec čistoće“, Komunalna milicija sprovešće propisane kaznene odredbe.

U okviru finansijskih pitanja Gradsko veće odobrilo je sufinansiranje projekta „Umrežena Srbija“ i „Kros serije RTS-a“. Projekti su podržani od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva spoljnjih poslova, Ministarstva omladine i sporta, a i Grad Sombor nastavlja saradnju. U okviru projekta „Umrežena Srbija“ deca će imati priliku da uče nemački i francuski jezik i kulturu kroz projektne aktivnosti vođene direktnom komunikacijom između učenika korišćenjem elektronskih alata, a na takmičenju iz Kros serije RTS-a učestvaće predškolci, osnovci, srednjoškolci i seniori iz zemlje i inostranstva. Prvi program Radio Beograda prenosiće takmičenje i biće pripremljena specijalna emisija uz predstavljanje grada domaćina.

Na 145. sednici Gradsko veće prihvatilo je i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2023. godinu, kao i predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za izradu predloga godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Sombora za 2024. godinu, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine Grada Sombora.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Srpska privreda na Mostarskom sajmu od 2. do 6. maja
Počele prijave za prolećni vašar u Apatinu

Kategorije

Izbornik