Ekonomija

Izgrađena pešačka staza u somborskoj Mesnoj zajednici „Gornja Varoš“

 

  • Iz programa participativnog budžetiranja, projekat izgradnje pešačke staze od kraja ulice Veljka Mićunovića do Bezdanskog puta, uz reku Mostonga efikasno je realizovan

Tim povodom, danas su  član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić, zajedno sa predstavnicima Saveta mesne zajednice „Gornja Varoš“ i nadzorno-tehničkim organima u ime JKP „Prostor“ Sombor, obišli završene radove u Mesnoj zajednici „Gornja Varoš“.

Pešačka staza je izgrađena u dužini od skoro 207 metara, a širina je 1,3 metra. Izvođač radova na projektu izgradnje  je „Vojput“ d.o.o. Subotica. Ovom prilikom, stanovnici iz obližnje ulice izrazili su veliku zahvalnost Gradu Somboru na izdvojenim sredstvima u ime svih stanovnika na poboljšanju samih uslova života.

  • Poseban je značaj izgradnje ove vrste saobraćajne površine za sve stanovnike jer je naš grad oličenje pešaka, kao zaštitnog obeležja našeg ravničarskog područja i veliko hvala Gradskoj upravi što su imali sluha za potrebe nas stanovnika – istakla je jedna od stanovnica ove mesne zajednice.

Gradski većnik Dojić je, isprativši čitav proces rada na izgradnji staze, iskazao zadovoljstvo efikasnošću realizacije radova, kako na ovom projektu iz participativnog budžetiranja tako i ostalim, koji su završeni u planiranom roku. Grad Sombor će nastaviti sa ulaganjem sredstava u svakom naseljenom mestu i mesnoj zajednici po principu većinskog izjašnjavanja  stanovnika sa te teritorije.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Ratković i Nonković posetili fabriku „Bimal Sunce“
Grad Sombor: Participativno budžetiranje nastavljeno u Aleksi Šantiću

Kategorije

Izbornik