Ekonomija

Grad Sombor: Participativno budžetiranje nastavljeno u Aleksi Šantiću

 

  • Član Gradskog veća za oblast privrede i finansija, Sava Dojić, zajedno sa predstavnicima Mesne zajednice „Aleksa Šantić“ i izvođačem radova JKP „Zelenilo“ Sombor, posetio je danas naseljeno mesto Aleksa Šantić, gde je u okviru participativnog budžetiranja postavljeno 11 kandelabera sa led rasvetom na trim stazi kod stadiona Fudbalskog kluba „Aleksa Šantić“. Takođe, postavljeni su i reflektori na odbojkaškom i košarkaškom terenu kako bi se ljubitelji sporta mogli okupljati i u večernjim časovima

U procesu participativnog budžetiranja, stanovnici svake mesne zajednice su izabrali po jedan projekat koji će biti realizovan, a stanovnici Alekse Šantića su izabrali postavljanje reflektora na stadionu za male sportove i kandelabera uz trim stazu.

Za izvođenje ovih radova angažovano je JKP „Zelenilo“ Sombor.

Prilikom obilaska staze na kojoj je postavljena rasveta, većnik Sava Dojić je izjavio:

  • Ovo nije kraj ulaganjima koje Grad Sombor planira, ona će biti nastavljena i u narednom periodu, kako bi standard svakodnevnih potreba života naših meštana bio podignut na optimalan nivo.

Osvetljenjem trim staze, povećava se bezbednost svih korisnika, a posebno dece koja tu stazu koriste pešačenjem na putu do škole i igrališta, ali i u rekreativne svrhe.

Od 2015. godine, kada je započet projekat participativnog budžetiranja, građani su se značajnije uključili u razvoj i unapređenje svojih zajednica, a Grad Sombor će nastaviti sa daljom podrškom i ulaganjem.


 Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Izgrađena pešačka staza u somborskoj Mesnoj zajednici „Gornja Varoš“
Попис пољопривреде 2023 и Конкурс за пописиваче – сви важни детаљи

Kategorije

Izbornik