Najnovije

In memoriam: Borislav Staničkov (1955 – 2021) +

 

  • Gradski odbor SPS Sombor obavestio je na svojim stranicama u četvrtak, 16. decembra uveče da je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Somboru, Borislav Staničkov preminuo u 67. godini, posle kraće bolesti. Knjiga žalosti će biti otvorena u Gradskom odboru SPS-a u četvrtak, 17. decembra od 9 do 16 časova, u prostorijama na adresi Venac Vojvode Stepe Stepanovića 9. Komemorativna sednica biće održana u subotu 18. decembra u Velikoj sali Skupštine grada Sombora sa početkom u 10 časova. Sahrana je u Staparu. Porodica će primati izjave saučešća u crkvi u Staparu od 12:00 do 13:30, nakon čega će se služiti opelo i sahrana na Malom groblju

Osnovnu školu Borislav Staničkov završio je u Staparu, a srednju u Somboru. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, kao student generacije.

U bogatoj radnoj karijeri, bio je profesor u Obrazovnom centru Novi Bečej, u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Odžacima, zatim samostalni savetnik u Opštinskoj upravi u Somboru, direktor Centra za fizičku kulturu Sombor, direktor DP „Crvena zvezda“, direktor PJ DOO Gep Beograd, vaspitač u Domu učenika srednjih škola Sombor.

Od 2010-2020. bio je načelnik Školske uprave u Somboru, i zamenik predsednika Skupštine grada od 2012-2014. i predsednik Skupštine grada Sombora od 2014-2016 godine. Bio je odbornik u skupštinskom sazivu Grada Sombora od 2016-2020.

Za člana Gradskog veća grada Sombora za oblast kulture i obrazovanja izabran je na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Sombora 21. avgusta 2020. godine i tu funkciju nije obavljao na stalnom radu.

Novi Radio Sombor i Udruženje „PODIUM“ zahvaljuju se za svaku podršku, izražavajući najdublje saučešće porodici Borislava Staničkova, neka mu je večna slava!

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

In memoriam: Gojko Zeljko, hvala za sve! +
In memoriam – više od sećanja: Tamara Bakić (1934 – 2021) +

Kategorije

Izbornik