Ekonomija

Hrana centar kulture i prijateljstva: ‘’Rogalj’’

 

Tim FRD – kako navode u Fondaciji za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje u nizu svojih aktivnosti svakog meseca, naročito onih na terenu, posebno će nositi u sećanju dane u godini koju ispraćamo. Naime, članice i članovi Fondacije bili su u poseti učesnicima tradicionalnog vojvođanskog festivala „Rogalj“ 

U vikendu, od 17. do 19. novembra održan je 53. Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu. U sklopu Sajma turizma, održan je i Festival vojvođanskih festivala i manifestacija  ‘’Rogalj’’. Cilj je bio da na posebno uređenom prostoru, ispred hale Master, lokalni majstori i gurmani predstave tradicionalne, vojvođanske, gastronomske specijalitete i međusobno se povežu i ostvare saradnju.

Sam festival okupio je veliki broj učesnika – proizvođače lokalne, tradicionalne hrane i pića, koji su svoje bogate asortimane đakonija predstavili posetiocima i drugim gostima Sajma. U ponudi za degustaciju mogli su se naći čvarci, kobasice, pasulj, gulaš, roštilj, riblji specijaliteti, uz osvežavenje bogatim ukusima vina i rakije.

Manifestacija ‘’Rogalj’’ održana je pod pokroviteljstvom Novosadskog sajma i Agencije Bin marketing, a podršku je pružio i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, sa saradnicima i prijateljima, koji se i sam okušao u pripremanju nekih od proizvoda, uz lagan razgovor sa proizvođačima o raznim aktuelnim pitanjima i njihovim planovima.

Na naslovnoj fotografiji: Predsednik Udruženja vinogradara i voćara “Visovi“ iz Kljajićeva Branko Šoštarić sa kolegama, u razgovoru sa resornim pokrajinskim sekretarom u Pokrajinskoj vladi dr Nenadom Ivaniševićem.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Додела уговора пчеларима за набавку опреме и пчелињих друштава
Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u Somboru o nacrtu Plana razvoja APV

Kategorije

Izbornik