Saobraćaj

Edukacija za somborske penzionere Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja

 

Gradski Savet za bezbednost saobraćaja, u okviru redovnih aktivnosti koje Savet sprovodi, nastavio je sa edukacijama o bezbednom i pravilnom učešću u saobraćaju. Ovoga puta u fokusu je bila bezbednost najstarijih sugrađana, pa su članovi Saveta gradonačelnik Antonio Ratković, član Gradskog veća Đorđe Zorić, Rosana Krstić i u ime Saobraćajne policije PU Sombor kapetan policije Renata Kosanović, u nedelju, 4. decembra, posetili članove Udruženja građana „Pravi prijatelji“

Gradonačelnik je istakao da se lokalna samouprava trudi da izađe u susret potrebama penzionera naročito kada su u pitanju svakodnevne stvari koje olakšavaju različite životne prilike i neprilike.

  • Nekada su stari bili živa istorija, pamćenje naroda, pa im se zbog bogatog iskustva i znanja odavalo posebno priznanje i poštovanje. Danas kada živimo u vremenu kulta mladosti, čini se da se na to potpuno zaboravilo. Ne smemo da zaboravimo i važno je da i mladi znaju da pravo na ljubav, poštovanje ne zastareva, baš kao ni pravo na radost i uživanje u svakom dobu. Zbog toga grad Sombor svojim najstarijim sugrađanima pruža podršku kroz besplatne sadržaje za naše penzionere, kroz konkurse koje sprovodimo za udruženja penzionera, sajmove, izlete, a ova edukacija i podela reflektujućih torbi je još jedan mali znak pažnje, da mislimo i da brinemo o bezbednosti naših najstarijih sugrađana – naglasio je gradonačelnik Ratković.

Predstavnik Saobraćajne policije PU Sombor kapetan policije Renata Kosanović održala je prezentaciju „Bezbedno za starije u saobraćaju“, a kako je Sombor poznat kao grad biciklista, posebna pažnja tokom prezentacije posvećena je pravilnom učestvovanju biciklista u saobraćaju.

Penzioneri su imali priliku da čuju i da se podsete koliko je važno da svako od učesnika u saobraćaju bude lako uočljiv i koliko za sprečavanje nezgoda tokom vožnje bicikla znači korišćenje svetlosnih setova za bicikl, svetloodbojnog prsluka, vožnja bez alkohola, kao i da je zabranjeno pešački prelaz prelaziti vozeći bicikl.

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja ovom prilikom penzionerima su uručili i poklone: torbe sa svetloodbojnim trakama i svetlosne setove za bicikl.

Sve aktivnosti koje Savet za bezbednost saobraćaja sprovodi, podsetimo, finansirane su iz naplate kazni nesavesnim vozačima.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Od 1. decembra počinje naplata na novim parking mestima
Pojačana kontrola saobraćaja u cilјu unapređenja bezbednosti pešaka

Kategorije

Izbornik