Sindikat

Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije NEZAVISNOST: Društvo u slobodnom padu

 

  • Masakr u osnovnoj školi ,,Vladislav Ribnikar” jasan je indikator da živimo u društvu koje je ,,uspešno” odnegovalo obrasce ekstremnog nasilja čak i u obrazovnom sistemu. Naša nastojanja da institucionalno rešimo i sankcionišemo svaki oblik nasilja u školskim ustanovama – izgledaju apsurdno u okolnostima kada učenici i zaposleni treba da spasavaju goli život – kažu u svom zvaničnom obraćanju za javnost članovi reprezentativnog sindikata grane prosvetnih radnika Srbije Ujedinjenih granskih sindikata NEZAVISNOST i dopunjuju:

Kako je društvo koje je devalviralo fakultetske i doktorske diplome stiglo do masovnog ubistva zbog jedinice? Kako smo lažne uzore i urušene vrednosti pustili na pozicije moći, u živote i u škole?

Tražimo u najkraćem mogućem roku instaliranje detektora metala na ulazu u osnovne i srednje škole, obavezno angažovanje profesionalnog obezbeđenja, kao i bolje organizovanje školskih policajaca.

Tražimo zabranu promovisanja i javnog pojavljivanja svih osuđenih kriminalaca i zločinaca, kao i svih rijaliti emisija u kojima se učesnici nasilno ponašaju.

U protivnom, jedini način da zaposleni u školama sačuvaju život jeste da ubuduće prosvetni radnici učenicima daju samo petice.

GSPRS NEZAVISNOST

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

NUNS, NDNV i GS KUM: Bez slobodnih medija nema slobodnog društva
GS PRS NEZAVISNOST – Odluka

Kategorije

Izbornik