Najnovije

Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor raspisuje konkurs za Golubić

 

  • Gradska biblioteka Karlo Bijelicki u Somboru i Organizacioni odbor književne manifestacije u slavu velikog pisca Ravangrada Veljka Petrovića, uz podršku Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, pripremaju za novembar XIV Veljkove dane

Žiri Golubića, u sastavu: Tode Nikoletić, pisac za decu i mlade, Renata Podlipec, profesor srpskog jezika i književnosti i Anđelija Pruginić, bibliotekar, će dodeliti učenicima osnovnih i srednjih škola Republike Srbije po tri nagrade u tri kategorije: I kategorija, 1-4. razred, II kategorija, 5-8. razreda i III kategorija, srednja škola.

Uz diplome i poklone za ove kategorije posebno se dodeljuje Gran pri – Golubić, za najuspeliju priču učenika osnovnih i srednjih škola.

Propozicije Golubića:

– slobodna tema

– jedan autor, jedna priča

Radovi treba da budu lektorisani i napisani u Vord (Word) dokumentu na jednom od standardnih fontova (Times New Roman, Arial).

Radove slati u elektronskoj formi na adresu: konkursgolubic@gmail.com

Radovi moraju da sadrže sledeće podatke: Ime i prezime autora, razred, podatke o školi (adresa, imejl adresa i telefon) i ime mentora i kontakt (ime i prezime, broj telefona i imejl adresa).

Svi navedeni uslovi moraju biti ispunjeni da bi rad bio prihvaćen.

Nagrađene priče biće objavljene na internet prezentacijama Gradske biblioteke Karlo Bijelicki: www.biblioso.org.rs i www.biblionica.rs.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2022. godine.

Žiri će objaviti rezultate do kraja oktobra 2022. godine, a uručenje nagrade će biti na svečanom programu Veljkovih dana.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

NZS: Počinje realizacija programa „Moja prva plata“
JKP PROSTOR Sombor: Radovi na groblju u Kljajićevu

Kategorije

Izbornik