Ekonomija

Druga DANUrB+ međunarodna konferencija „Unapređenje regionalnog brendiranja i umrežavanja kulturne privrede i turizma“

 

  • Druga međunarodna konferencija na DANUrB+ projektu INTERREG programa proticaće 26. i 27. avgusta u Srbiji i Mađarskoj, i to u Somboru i Baji. Ona je posvećena unapređenju regionalnog brendiranja i umrežavanja kulturne privrede i turizma

Cilj konferencije je pronalaženje zajedničkih tragova, postojećih i zaboravljenih, odnosno skrivenih ostataka kulturne baštine u podunavskim državama i šire, koji se mogu ponovo otkriti i pokrenuti za stvaranje regionalnog identiteta i brenda. Regionalno brendiranje je ključni pojam, koji je snažno povezan sa društvenim mogućnostima, regionalnim umrežavanjem i razvojem.

On se može shvatiti i kao veza između pojedinačnog i zajedničkog ugleda gde se posebno radi na kvalitetu, dodatnoj vrednosti i jačanju šireg identiteta. Brendiranje i označavanje regionalnih proizvoda i usluga je u tome važno sredstvo za lokalni i regionalni razvoj i jačanje zajednice.

Namera ove DANUrB+ konferencije je da angažuje važne lokalne predstavnike, organizacije i ustanove kao moguće osnivače „DUNAVSKE DANUrB+ KULTURNE PROMENADE“, čijom bi se saradnjom u budućnosti uticalo na činioce razvojnih politika. U tom svetlu na konferenciji se očekuju učesnici iz više država: Austrije, Nemačke, Slovenije, Slovačke, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Mađarske i Srbije.

Nacionalni organizator za srpski deo konferencije u Somboru je Arhitektonski fakultet u Beogradu, dok je regionalni organizator Grad Sombor putem Javnog komunalnog preduzeća „Prostor“ i Turističke organizacije grada Sombora. Nacionalni organizator za mađarski deo konferencije u Somboru je Arhitektonski fakultet iz Budimpešte, dok je regionalni organizator Grad Baja.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

JKP PROSTOR Sombor: Akcija komunalnog uređenja Velikog katoličkog groblja u Somboru
RPK Sombor: Održan sastanak o projektima u okviru programa „Horizon Europe“

Kategorije

Izbornik