Najnovije

Godišnjica masovnog ubistva u školi „Vladislav Ribnikar“ – Mužičko-scenskim programom i pesmom Sofijinog oca završeno Buđenje

  • Obeležavanje prve godišnjice masovnog ubistva u Osnovnoj školu “Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, u okviru posebnog komemorativnog programa “Buđenje“, završeno je muzičko-scenskim programom, koji je zamišljen kao izraz kolektivne tuge. Tokom scensko-muzičkog nastupa puštena je i pesma „Wait for me“ čiji je autor Slobodan Negić, otac ubijene učenice Sofije, koji je pesmu njoj posvetio

U okviru programa „Buđenje“ na Tašmajdanu počeo Forum

U okviru programa „Buđenje“, obeležavanja prve godišnjice tragedije i komemoracije žrtvama masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“, danas je na Tašmajdanu organizovan Forum, na kojem su građani mogli da sa predstavnicima Multidisciplinarnog tima za uspostavljanje Memorijalnog centra razgovaraju o pitanjima koja se tiču uzroka i posledica masovnih ubistava 3. i 4. maja 2023. godine.

Od 9 do 19 časova će na posebno postavljenom ekranu na Tašmajdanu, u blizini spomenika Desanki Maksimović, biti emitovan video kolaž sećanja na žrtve.

U prostoru Foruma biće dostupna kutija za poruke, kao i QR kodovi koji će omogućiti građanima da podele svoja razmišljanja i predloge, što će biti materijal koji će se koristiti u procesu razvoja ideja o budućem Memorijalnom centru.

Predsednik Vučić položio cveće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je jutros cveće u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, na godišnjicu ubistva devet učenika i radnika obezbeđenja ove škole i poručio da je „prošla godina od nezapamćene tragedije koja je ostavila neizbrisiv ožiljak na duši cele zemlje, ali nisu prošli bol, neverica i neizmerna tuga“.

Pre tačno godinu dana, svanulo je poslednje školsko jutro za naših devet anđela i čoveka koji ih je čuvao i o njima očinski brinuo“, napisao je predsednik Srbije na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je napisao da je „iza bezumnog čina koji je u trenu ugasio živote, budućnost i snove Ane, Sofije, Mare, Andrije, Bojane, Angeline, Eme, Katarine, Adriane i njihovog čika-Dragana, ostala praznina, ali i strašna opomena celom društvu da svim snagama čuvamo našu decu od svakog zla, opasnosti i pretnje“.
„Na to nas obavezuju njihovi snovi i sve ono što su mogli da postanu“, naveo je Vučić.

Vučić je istakao da ćemo učiniti „sve da se kao zemlja uzdignemo posle ovog užasa koji nas je zadesio“.

„Izražavam iskreno i najdublje saučešće porodicama ubijenih. Neka počivaju u miru“, napisao je predsednik Srbije.

#rtv

Извор фото: Инстаграм (будућностсрбијеав)

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio24

Tagovi: , , ,

Povezani članci

RTV: Vetar oduvao uranak na ušću kanala DTD i Velikog bačkog kanala
Дуборези Сомборца Здравка Боројевића

Kategorije

Izbornik