Najnovije

EU mogućnosti za preduzetnike i inovatore: Program jedinstvenog tržišta, EIC Accelerator Program i EEN2EIC

 

Ova radionica biće održana u petak, 09. februara od 12 časova u Društvenom centru Kulturne stanice Svilara (Đorđa Rajkovića 6b). Vodiće je Nataša Vujnović Sedlar iz Evropske mreže preduzetništva i Jovana Radlović, Rukovoditeljka Centra za EU integracije Privredne komore Srbije.

Kome je radionica namenjena?

  • Preduzetnicima i inovatorima koji žele aplicirati za EIC Accelerator program
  • Poslovnim liderima koji žele unaprediti svoje veštine pisanja predloga projekta
  • Svi zainteresovanima za EEN2EIC i Program jedinstvenog tržišta (Single Market Programme)
  • Svima koji žele da steknu praksu u nekoj od evropskih kompanija

Ne propustite priliku da unapredite svoje poslovanje kroz podršku najvećih programa Evropske unije. Radujemo se Vašem prisustvu na ovoj informativnoj i interaktivnoj radionici!

Registracija:

Molimo Vas da se registrujete putem linka: https://euinfo.civicatalyst.org/eu_mogucnosti_za_preduzetnike

Evropski savet za inovacije (EIC) deo je EU programa Horizon Europe, koji podržava inovacije, istraživanje i razvoj, u cilju identifikacije, podrške i ubraznog razvoja preduzeća sa visokim inovacionim potencijalom ali u koje je i  investrianje visoko rizično, istraživača, kao i malih i srednjih preduzeća (MSP) koji imaju potencijal za značajan uticaj na društvo i tržište.

EIC Accelerator usmeren je na finansiranje i ubrzanje razvoja startapa kao i malih i srednjih preduzeća (MSP) sa visokim inovativnim potencijalom. Ovaj program pruža značajna finansijska sredstva, savetovanje i mentorstvo kako bi podržao kompanije u skaliranju njihovih inovacija na tržištu. Cilj Akceleratora je podržati razvoj inovacija sa potencijalom stvaranja novih tržišta ili poremećaja postojećih, fokusirajući se na tehnološki zrele inovacije. Učesnici imaju pristup grantovima do 2,5 miliona evra, investicijama do 15 miliona evra, kao i pristup mentorskim programima, savetovanju i umrežavanju.

Projekat EEN2EIC (Enterprise Europe Network to European Innovation Council) ima za cilj da proširi opseg aktivnosti podrške koje Evropska mreža preduzetništva (EEN) za inovativna preduzeća koja apliciraju za EIC pozive, kako bi se podržale inovacije kompanija koje dolaze iz zemljama sa nedovoljnim učešćem u Horizont Evropa ili ih vode žene.

Program jedinstvenog tržišta (Single market programme) pruža malim i srednjim preduzećima u Srbiji nove mogućnosti za razvoj i pristup tržištu EU.Brojni programi i projekti, koje finansira EU, do sada su osnažili preduzeća iz EU i Srbije da napreduju na međunarodnom nivou kroz kombinaciju mogućnosti povezivanja, prilagođenih saveta i uspostavljanja novih pouzdanih poslovnih partnerstava.. U okviru ovog programa realizuju se usluge Evropske mreže preduzetništva, koje će vam pomoći da internacionalizujete svoje poslovanje, kao i program prekogranične razmene preduzetnika Erazmus za mlade preduzetnika koji vam omogućava da u periodu do 6 meseci steknete iskustvo i praksu u nekoj od evropskih kompanija.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Vatrogasci-spasioci u Kuli dobili novu savremenu bazu: Ministar Gašić naglasio značaj njihovog rada
Bogat program manifestacija povodom Dana grada Sombora

Kategorije

Izbornik