Najnovije

Vatrogasci-spasioci u Kuli dobili novu savremenu bazu: Ministar Gašić naglasio značaj njihovog rada

 

  • Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas novi objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Kuli, koji će značajno poboljšati uslove rada vatrogasaca-spasilaca u ovom gradu

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas novi objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Kuli koji je izgrađen u okviru kapitalnog projekta Ministarstva unutrašnjih poslova za poboljšanje uslova rada vatrogasno-spasilačkih službi.

Podsetivši na težinu posla vatrogasaca-spasilaca koji se svakodnevno suočavaju sa različitim opasnostima štiteći živote i imovinu građana Srbije, ministar Gašić je ponovio odlučnost Ministarstva u nastavku opremanja vatrogasno-spasilačkih službi čiji pripadnici učestvuju i u spasilačkim misijama u inostranstvu poput prošlogodišnjih u Turskoj i Grčkoj.

  • Danas je godišnjica nezapamćenih zemljotresa koji su pogodili Tursku kada je Srbija uputila tim svojih hrabrih vatrogasaca-spasilaca koji su učestvovali u spasavanju velikog broja ljudi zarobljenih u ruševinama. Naši vatrogasci-spasioci su tada, kao i svaki put, osvetlali obraz naše zemlje pokazajući svoju humanost, požrtvovanost i posvećenost – izjavio je ministar.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u prethodnih godinu dana renoviralo više od 30 objekata i izgradilo i opremilo vatrogasne stanice u Trgovištu, Aleksandrovcu, Aleksincu i Kuli, a u toku je izgradnja objekta sedišta Sektora za vanredne situacije u Beogradu, Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu, kao i vatrogasno-spasilačkih jedinica u Negotinu, Velikom Gradištu i Knjaževcu.

Takođe, u narednom periodu očekuje se početak izgradnje vatrogasnih stanica u Medveđi, Bosilegradu, Ivanjici, Rači, Vladičinom Hanu, Zlatiboru, Alibunaru, Beloj Crkvi, Smederevskoj Palanci, kao i u Donjem Milanovcu, Gornjem Milanovcu, Beloj Palanci i Pećincima.

Nova baza kulskih vatrogasaca-spasilaca opremljena je savremenom vatrogasnom opremom, veličine je 353 kvadratna metra i ima tri garaže za smeštaj vatrogasnih vozila čiji će broj, za celokupni Sektor za vanredne situacije, u narednom periodu biti značajno uvećan.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u obilasku završetka radova na izgradnji lokalnog puta od Stapara do Sivca
EU mogućnosti za preduzetnike i inovatore: Program jedinstvenog tržišta, EIC Accelerator Program i EEN2EIC

Kategorije

Izbornik