Najnovije

Bogat program manifestacija povodom Dana grada Sombora

 

  • Povodom 275 godina elibertacije grada Sombora, priređen je bogat program manifestacija kojima će biti obeležen Dan grada pod sloganom „Sombor – priča o gradu koji traje 1749-2024“

Programom je obuhvaćen veliki broj sportskih takmičenja, muzičkih koncerata, izložbi i predstava za decu i odrasle. Takođe, program obuhvata stručna predavanja, radionice i prezentaciju Sombora kao grada sa bogatim kulturnim sadržajem, a celokupan program će trajati od 16. do 19. februara. Ulaz na sve manifestacije će biti besplatan.

U petak, 16. februara, od 11:30 do 14:30 časova zakazane su fudbalske utakmice „Duel stogodišnjaka“ na Gradskom stadionu, u 17 časova pripremljen je program „Od praokeana do panonske ravnice“ u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, u 19 časova biće priređena promocija monografije „Vizija slobode“ u Istorijskom arhivu Sombor, a u 21 čas na programu je predstava „Čorba od kanarinca“ u KC „Laza Kostić“.

U subotu, 17. februara, u prostorijama KC „Laza Kostić“, u 10 časova biće održana predstava za decu „U svetu bajki“, u 11 časova posetioci će moći da pogledaju izložbu „Šetnja Glavnim sokakom“, dok će u 12 časova biti održana svečana akademija „Sombor – priča o gradu koji traje 1749-2024“. U večernjim časovima pripremljen je MMA turnir, nakon kojeg će na Trgu Svetog Trojstva muzički sastav „OK BEND“ održati koncert u 21 čas, a u 22:30 časova, koncert će održati i Dejan Petrović i „BIG BEND“.

U nedelju, 18. februara, u 10 časova, isplanirana je manifestacija „Vek somborskih rvačkih Olimpijaca“ povodom 100 godina od prvog nastupa somborskih rvača na Olimpijskim igrama, a od 10-16 časova biće organizovan program obilaska gradskog jezgra. U večernjim časovima, u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ biće održan gala koncert profesora i učenika Muzičke škole.

U ponedeljak, 19. februara, sa početkom u 17 časova sledi radionica za decu „Sombor kroz azbuku“ u Gradskoj biblioteci, u 18 časova je interaktivna izložba „Dva veka prirodno – naučnog obrazovanja učitelja u Somboru“, a u 20 časova – pozorišna predstava „Ćelava pevačica“ u Narodnom pozorištu.

Povodom proslave Dana grada, u subotu, 17. februara, Sportski centar „Soko“ omogućava svim posetiocima besplatan ulaz na bazen.

 


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

EU mogućnosti za preduzetnike i inovatore: Program jedinstvenog tržišta, EIC Accelerator Program i EEN2EIC
Inicijativa predsednice opštine Apatin Dubravke Korać za zabranu privrednog ribolova na Dunavu kod Apatina

Kategorije

Izbornik