Sport

Ečka: Članovi ARK Somaraton uz bok svetskim asovima Oliveri Jeftić i Stenliju Kipruto

 

  • Poslednje oktobarske subote održano je drugo izdanje ulične trke u naseljenom mestu Ečka nadomak Zrenjanina. Start i cilj trke bili su ispred poznatog Kaštela Ečka, a trčalo se na distanci od 10 i 5 kilometara, i štafetnoj trci u parovima dva puta po 5 kilometara

Ove godine među učesnicima trke bilo je nekoliko vrhunskih domaćih i stranih dugoprugaša. U ženskoj konkurenciji pobedila je popularna šampionka Olivera Jeftić iz Užica a u muškoj konkurenciji još jedno poznato ime, Kenijac Stenli Kipruto.

Na drugom izdanju trke i ovom prilikom startovali su članovi Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ iz Sombora. Najbolji plasman imala je Tijana Kabić koja je istrčala peto mesto u ženskoj konkurenciji odnosno drugo mesto u svojoj starosnoj kategoriji. Druga mesta u svojim starosnim kategorijama postigle su još i Vesna Bjelan i Danica Grujić Firanj a Arpad Šarkezi je završio trku na trećem mestu sa svega 1 sekunde iza drugoplasiranog u njegovoj starosnoj kategoriji.

Glavnu trku na 10 kilometara istrčali su i Nedeljko Katić, Damir Milankov, Đorđe Rackov, Vesna Bjelan, Jelena Stanimirović Snežana Radović. Trku na 5 kilometara savladao je Branko Nenadić, novi član Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Family Fight Team Sombor nastavlja još jednu uspešnu sportsku sezonu trijumfima, pobedama, promocijama svog grada širom države
ARK Somaraton: 13. Memorijalna trka Pal Skenderović

Kategorije

Izbornik